Γράφτηκε από τον/την pyramisnews.gr. Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

alex1

Τις πλέον εγκάρδιες ευχές εκ μέρους του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, προς τους Μουσουλμάνους της Αιγύπτου και απανταχού του αραβικού κόσμου, μετέφερε με μήνυμά του ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος Β΄ με αφορμή την ολοκλήρωση του μήνα Ραμαζανίου για το 2018.

«Επ’ ευκαιρία της περατώσεως του ιερού μήνα του Ραμαζανίου, κατά τη διάρκεια του οποίου εκατομμύρια πιστοί Μουσουλμάνοι με ευλάβεια και προσευχή φέρουν ανάμνηση της παραδόσεως του Κορανίου, επιθυμώ να απευθύνω εγκάρδιες και φιλάδελφες ευχές προς τους Μουσουλμάνους συμπολίτες μας στην ευλογημένη χώρα της Αιγύπτου και προς τους απανταχού του αραβικού κόσμου, εκφράζοντας την ελπίδα να πρυτανεύσει το ήθος της αγάπης, ως κοινή και απαραβίαστη συνισταμένη των λόγων και των έργων των ανθρώπων», τονίζει ο Προκαθήμενος του Παλαίφατου Πατριαρχείου που μετράει μέχρι σήμερα μία ιστορία 2.000 περίπου ετών, με την έδρα του να βρίσκεται στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

Μάλιστα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος απευθύνει ιδιαίτερους εγκάρδιους χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, επ’ ευκαιρία της μεγάλης εορτής του μουσουλμανικού κόσμου, επισημαίνοντας στο μήνυμά του:

«Ιδιαίτερος εόρτιος χαιρετισμός απευθύνεται προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με την ευχή να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στο δρόμο της ευημερίας, της ειρήνης και της δικαιοσύνης.

Στην ευγενή του αυτή προσπάθεια για ένα αύριο ελπιδοφόρο, έχει συνοδοιπόρο πολύτιμο την αταλάντευτη πίστη όλων των Αιγυπτίων, ανεξαρτήτως θρησκευτικής ταυτότητας».

Και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος καταλήγει στο μήνυμά του:

«Προσεύχομαι στο Θεό της Αγάπης και της Δικαιοσύνης, να σκέπει και να προστατεύει ολόκληρη την ανθρωπότητα από κάθε αντιξοότητα και επιβουλή».

Να σημειωθεί ότι το μήνυμα του Πατριάρχη Θεοδώρου παρουσιάστηκε και στις μεγάλες αραβόφωνες εφημερίδες της Αιγύπτου, ενώ και η κρατική τηλεόραση παρουσίαζε σήμερα το θέμα στους τίτλους των ειδήσεων που περνάνε ως τρέιλερ των ενημερωτικών εκπομπών, τονίζοντας ιδιαίτερα τις εόρτιες ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Δείτε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου:

Εμφανίσεις: 281890
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: