Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018

mayritania 7

Την δεύτερη ποιμαντική του επίσκεψη στην Ισλαμική Δημοκρατία της Μαυριτανίας πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ.Μελέτιος από 1ης έως 5ης Μαρτίου, εν όψει της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στο ταξίδι αυτό, τον συνόδευσε ο Αιδ. Πρωθιερέας π.Maxim Massalitin από την ρωσική παροικία του Μαρόκου, ενώ στο αεροδρόμιο της πρωτευούσης Nouakchott τον υπεδέχθη ο Εξοχ. Πρέσβης της Ρωσίας στη Μαυριτανία κ.Vladimir Chamov και ο Επιτετραμένος της Πρεσβείας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στη χώρα κ.Serge Maraite. 

Στα πλαίσια της πενθήμερης παραμονής στην Μαυριτανία, ο Σεβ. Μητροπολίτης χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό του Σαββάτου και προηξήρχε της κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο εντός της Ρωσικής Πρεσβείας.

Σημαντική για τα δεδομένα και της ιδιάζουσες συνθήκες, ήταν η προσέλευση των ορθοδόξων πιστών διαφόρων εθνικοτήτων που ζουν στην Μαυριτανία, στο μυστήριο της Εξομολογήσεως και της Θείας Κοινωνίας. 

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία συνεργασίας με τον Πρέσβη κ. Chamov στο θέμα ανεγέρσεως του πρώτου ορθοδόξου Ιερού Ναού στην Ισλαμική αυτή χώρα, ευλόγησε το κατάλληλο προς τούτο τόπο και μετέφερε τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄ σε όλους τους χριστιανούς ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην συνδρομή του Πατριάρχου Μόσχας κ.Κυρίλλου στην ανέγερση του Ναού.

Τον θείο Λόγο εκφώνησε ο Αιδ. π.Μάξιμος και προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους πιστούς για την προσέλευσή τους, προτρέποντάς τους να διατηρούν την πίστη τους, την ορθόδοξη παράδοσή τους και να έχουν θάρρος κι ελπίδα στον Ιησού Χριστό.

Την 6η Μαρτίου ε.έ. μετά την επιστροφή του Μητροπολίτου Καρθαγένης κ. Μελετίου στην έδρα του, επισκέφθησαν αυτόν όμιλος βυζαντινής χορωδίας από την Σερβία, στα πλαίσια βιντεοσκοπήσεως των αρχαιολογικών χριστιανικών χώρων της Καρθαγένης για την κυκλοφορία cd με ύμνους του Αγίου Μάρτυρος Φλαβιανού, διακόνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυπριανού Καρθαγένης.

Κατά την επίσκεψη έτυχαν της φιλοξενίας της Ι. Μ. Καρθαγένης και έψαλλαν ύμνους εντός του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Τύνιδος.

mayritania 1

mayritania 1

mayritania 1

mayritania 1

mayritania 1

mayritania 1

Εμφανίσεις: 301325
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: