Γράφτηκε από τον/την imerazante.gr. Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

alexandreias

Με κάθε επισημότητα, θρησκευτική κατάνυξη και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια θα εορταστεί σε λίγες ημέρες η μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου του νησιού μας καθώς συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 300ετηριδα της μετακομιδής του από τα Στροφάδια (1717-2017).

Και όπως και το καλοκαίρι έτσι και τώρα οι εκδηλώσεις θα είναι ιδιαίτερες.

Για το σπουδαίο αυτό θρησκευτικό γεγονός οκτώ χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη στο νησί, επιστρέφει να λαμπρύνει με την παρουσία του τις θρησκευτικές εκδηλώσεις ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος.

Πρόκειται για ένα εξαιρετική σημασίας και αξίας γεγονός που τιμά και τους δυο Ιεράρχες του νησιού, τον Ζακύνθου Διονύσιο, πολύ δε περισσότερο τον Δωδώνης Χρυσόστομο με τον οποίο τον συνδέει μια 30ετής και πλέον ισχυρή φιλία που δεν θα μπορούσε να μην επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά.

Η προηγούμενη φορά που επισκέφτηκε το νησί ήταν το 2009 προκειμένου να συμμετάσχει στην παρουσίαση του τιμητικού τόμου «Φιόρα τιμής για τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο Β’ Συνετό».

Δυστυχώς παρά του ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα παραστεί και ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος, τούτο δεν υφίσταται πλέον, διότι εσχάτως ο ίδιος ειδοποίησε την Μητρόπολη Ζακύνθου ότι δεν θα καταφέρει να βρίσκεται στο νησί, όπως σχεδίαζε.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ο τριήμερος εορτασμός για τον Άγιο είναι πολύ κοντά στα Χριστούγεννα και οι ανειλημμένες υποχρεώσεις του δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.

Εμφανίσεις: 300722
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: