Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

kenias 11

Η έλλειψη μιας πλήρους ιστορίας της Βιογραφίας της γένεσης της Αφρικανικής Χριστιανικής Εκκλησίας από την εποχή του Αποστόλου Μάρκου, του πρώτου Επισκόπου Αλεξανδρείας, οδήγησε ομάδα ειδικών επιστημόνων Καθηγητών διαφόρων Πανεπιστημίων όχι μόνο από την Αφρική αλλά και από την Ευρώπη, Αμερική και Καναδά να εργαστούν και στο τέλος να εκδώσουν τόμους όπου θα μπορεί κανείς να ενημερωθεί για την παρουσία της Χριστιανικής Εκκλησίας στην Αφρική μέχρι και των ημερών μας.

Η ομάδα αυτή ήδη παρουσίασε μέρος των ερευνών της σε διάφορες επιστημονικές ημερίδες όπου αναλύονται διαχρονικά σημαντικά γεγονότα της παρουσίας της Χριστιανικής Εκκλησίας στον χώρο της Αφρικανικής Ηπείρου.

Το κέντρο Παγκόσμιας Χριστιανοσύνης και Ιεραποστολής που εδρεύει και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχει αναλάβει την τεχνική και διοικητική εποπτεία και στήριη.

Έτσι, με τον τρόπο αυτό, συγκεντρώνεται πλούσιο και πρωτότυπο υλικό, το οποίο εν καιρώ θα χρησιμοποιηθεί, αφού θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά βιογραφίες όλων εκείνων των πρωτοπότων ιεραποστόλων από προφορικές και γραπτές μαρτυρίες.

Την Κυριακή, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος, αφού τέλεσε τη θεία λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Νουγκούκα – προάστιο της Ναϊρόμπης – κήρυξε και στη συνέχεια καλωσόρισε τους μετέχοντας στη συγγραφική αυτή ομάδα.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος και μετά ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους ακαδημαϊκούς επιστήμονες για τις δικές του προσπάθειες και έρευνες από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι σήμερα για την ιστορία της Ορθοδοξίας στον χώρο της Αφρικής και έδωσε στοιχεία και λεπτομέρειες για αρχειακό υλικό, το οποίο βρίσκεται σε διάφορες βιβλιοθήκες και αρχεία που περιμένει να εκδοθεί για να δοθεί φως στο υπό εξέταση θέμα.

Οι καθηγητές ζήτησαν από τον Σεβασμιώτατο να συνεργασθεί μαζί τους προς αυτή την κατεύθυνση και συμφώνησαν ότι η συνέχεια της καθημερινής ενημέρωσης και πρώτης γνωριμίας και επαφής θα συνεχιστεί.

kenias 1

kenias 1

kenias 1

kenias 1

kenias 1

kenias 1

kenias 1

kenias 1

kenias 1

kenias 1

kenias 1

Εμφανίσεις: 288153
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: