Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017

mitropoli nairobis 22

Όπως ανακοινώθηκε πριν μερικές βδομάδες, έφθασε στην Ορθόδοξη Πατριαρχική Σχολή έμπειρος αγιογράφος και συντηρητής εικόνων από το Νέο Βάλαμο της Φινλανδίας.

Ο καθηγητής Antii (Ανδρέας) Nazmala, για δεύτερη χρονιά, ήρθε να διδάξει τους ταλαντούχους ιεροσπουδαστές της Πατριαρχικής Σχολής. Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα.

Από πολύ νωρίς ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος τέλεσε τη θεία λειτουργία στο παρεκκλήσιο της Σχολής.

Με τον Σεβασμιώτατο λειτούργησαν επίσης ιερείς που κι αυτοί παρακολούθησαν τα μαθήματα (δύο τουλάχιστον) και οι άλλοι καθηγητές της Πατριαρχικής Σχολής.

Ο Σεβασμιώτατος, σε σύντομο αλλά περιεκτικό κήρυγμά του, κάλεσε όλους ν’ αγαπήσουν τον Χριστό μ’ όλη τη δύναμη της ψυχής του για να μπορέσουν στο τέλος να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα πνευματικά εφόδια, ώστε ν’ αντισταθούν στους πειρασμούς, τις ανθρώπινες αδυναμίες και τους πειρασμούς.

Στη συνέχεια, στον χώρο της τραπεζαρίας της Πατριαρχικής Σχολής, έγινε ειδική τελετή αποφοίτησης των ιεροσπουδαστών που παρακολούθησαν επιτυχώς τα μαθήματα.

Ο κάθε ιεροσπουδαστής έλαβε πιστοποιητικό παρακολούθησης των μαθημάτων αγιογραφίας.

Μίλησαν εκπρόσωπος των ιεροσπουδαστών, ο καθηγητής της αγιογραφίας, ο συντονιστής καθηγητής π. Ευάγγελος και τέλος ο Σεβασμιώτατος.

Ευχαρίστησε τη Φινλαδική Εκκλησία για την προθυμία τους να συμβάλλουν με τον τρόπο αυτό στην προαγωγή του έργου της εξωτερικής ιεραποστολής.

Ευχαριστίες εξέφρασε επίσης προς τον καθηγητή που έκανε τον κόπο να έλθει από τη Φινλανδία και να διδάξει το μάθημα της αγιογραφίας.

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε στη συνέχεια και σχολίασε την ωραιότητα της τέχνης της αγιογραφίας, τη θεολογία των εικόνων, την αισθητική, τη λειτουργική επίσης σημασία τους αλλά και τη θαυματουργική τους αξία.

Επέδωσε στον κάθε ιεροσπουδαστή το πιστοποιητικό παρακολούθησης και ανακοίνωσε ότι σύντομα στον χώρο της Πατραρχικής Σχολής θα λειτουργή Σχολή αγιογραφίας.

Ακολούθησε πλούσιο εορταστικό γεύμα. Στη συνέχεια ο Σεβσμιώτατος δέχθηκε τις Ορθόδοξες γυναίκες μιας περιφέρειας στον ιερό ναό της Σχολής.

Ευχαρίστησε τις γυναίκες για τη μεγάλη τους συμβολή και παρουσία στον χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τόνισε ιδιαίτερα τον σημαντικό τους ρόλο στη γενική πρόοδο και ανάπτυξη της Ορθοδοξίας με τις συχνές και πολύτιμες δραστηριότητές τους.

Αργά το απόγευμα παρακολούθησε αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στην ομάδα της Ορθόδοξης Νεολαίας και των φυλάκων της δύναμης των φυλακών.

Αναδείχθηκε νικήτρια η ομάδα της Ορθόδοξης Νεολαίας και ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους ποδοσφαιριστές, εκφράζοντας την ευαρέσκεια της Εκκλησίας και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να τους στηρίζει.

Τέλος, παρέστη στο πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που παρουσίασαν οι Ορθόδοξες γυναίκες στο εστιατόριο του Διδασκαλικού Κολλεγίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301080
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: