Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

themelios lithos 8

Του Σεβ. Μητροπολίτη Ναϊρόμπι και κεντρικής Κένυας κ. Μακαρίου στην Romfea.gr


Για τρίτη συνεχόμενη Κυριακή λειτουργώ σε υπαίθριο χώρο φτιαγμένο και περιποιημένο ανάλογα για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Παρ’ όλο που ο Θεός ευλόγησε όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να υπάρχουν σήμερα 200 εγκαινιασμένοι ναοί σ’ όλη τη Δημοκρατία της Κένυας, εν τούτοις υπάρχουν ακόμα ανάγκες μεγάλες για απόκτηση νέων μόνιμων ναών.

Ήδη προχωρούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση ακόμα τριάντα μόνιμων ναών ενώ σε άλλες περιοχές οι άνθρωποι λειτουργούνται σε πρόχειρες χορτοκαλύβες ή ακόμα κάτω από τα δέντρα.

Μια οικογένεια, λοιπόν, με ιστορία συγκλονιστική αποφάσισαν, ύστερα από πολλά χρόνια, να τιμήσουν και να σεβαστούν την επιθυμία του ήδη κεκοιμημένου πατέρα τους, Στέφανου.

Τα παιδιά του θέλησαν να εκπληρώσουν μια από τις πολλές επιθυμίες του δηλ. να δοθεί ένα τεράστιο οικόπεδο, για να κτιστεί μόνιμος ναός εκεί ακριβώς που βρίσκεται ο τάφος του.

Από μέρες τώρα άρχισαν οι προετοιμασίες και η περιποίηση του χώρου, όπου θα ετελείτο η θεία λειτουργία και μετά την κατάθεση του θεμέλιου λίθου όπως και μνημόσυνο στον τάφο του.

Όλα ετοιμάστηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα από τους στενούς συγγενείς του, τα παιδιά και τα εγγόνια του, που όλοι είναι βαθιά συνδεδεμένοι με την Ορθόδοξη Εκκλησία κι ένας απ’ αυτούς μάλιστα σήμερα υπηρετεί ως ιερέας.

Από νωρίς την Κυριακή 18 Ιουνίου, άρχισαν να καταφθάνουν οι πιστοί μαζί με φίλους και γνωστούς του από τα γύρω χωριά στο περίχωρο της Ναϊρόμπης, Κιαμπού (οι δημοσιευόμενες φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους).

Πράγματι, παρέστησαν και συμμετείχαν στην τέλεση της θείας λειτουργίας αλλά και στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας άτομα όλων των ηλικιών.

Μια ωραία νεανική χορωδία εμπλούτισε ακόμα περισσότερο την όλη τελετή, με την τέλεση του αγιασμού για τη θεμελίωση του νέου ναού και του μνημοσύνου πάνω στον τάφο του δωρητού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος στο τέλος ευχαρίστησε γι’ αυτή τη θαυμάσια και επαινετή πρωτοβουλία τους και ευχήθηκε σύντομα να έλθει να τελέσει τα εγκαίνια του νέου αυτού ναού.

Κάλεσε όλους τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ψαράδων – μαθητών του Κυρίου και να γίνουν μιμητές τους και ψαράδες των ψυχών που περιμένουν ακόμα για ν’ ακούσουν το λυτρωτικό μήνυμα του Ευαγγελίου και της Αναστάσεως.

themelios lithos 1

themelios lithos 1

themelios lithos 1

themelios lithos 1

themelios lithos 1

themelios lithos 1

themelios lithos 1

themelios lithos 1

themelios lithos 1

themelios lithos 1

themelios lithos 1

themelios lithos 1

themelios lithos 1

themelios lithos 1

Εμφανίσεις: 301429
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: