Γράφτηκε από τον/την . Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

xeirotonia katangas 23

Με πάσα ιεροπρέπεια και παρουσία πλήθος πιστών εορτάστηκε η Κυριακή των Βαΐων στην Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κατάνγκας κ. Μελέτιος μετά το Εωθινόν Ευαγγέλιο ευλόγησε κατά το αγιορείτικον τυπικόν τα Βαϊα και κατόπιν διένειμε εις ένα έκαστον από ένα κλάδο φοινίκων σε σχήμα Σταυρού.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Αμφιλοχίου, σε συγκινησιακό κλίμα και του υπενθύμισε ότι πρότυπον εις την ζωήν θα πρέπει να 'ναι ο ταπεινός Ιησούς που σήμερα εισέρχεται στην Ιερουσαλήμ, παρά ο δυνατός Εξουσιαστής που εφαντάζοντο κάποιοι Ιουδαίοι.

Ο π. Αμφιλόχιος θα υπηρετήσει σε απομεμακρυσμένες περιοχές της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου δημιουργήθηκαν εδώ και χρόνια ζωηρές ενορίες αλλά στερούνται ιερέως και τον ζητούν επίμονα. Ας ευχηθούμε να εκπληρωθεί ο πόθος τους.

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Μελέτιος χειροθέτησε δύο ψάλτες, τον Βασίλειο και Μάξιμο, και τους συνεβούλευσε πατρικά

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Εμφανίσεις: 301433
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: