Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/01 19:00

notios-afriki-10

Η ετήσια καθιερωμένη πανήγυρη και το εορταστικό φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Springs της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας στη Νότιο Αφρική εχθές Κυριακή 29 Ιανουαρίου.

Στην ευχαριστιακή αυτή Σύναξη προηξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ.Δαμασκηνός ,ο οποίος κατα την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε εις Διάκονον τον Juan – Ιωάννη Terblanche ονομάσας αυτόν Εφραίμ.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Εντιμότατος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ.Μιχαλόπουλος Θεόδωρος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Νοτίου Αφρικής κ.Φιλλίπου Ιωάννης, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Δρ.Βλάχος Γεώργιος, ο Πρόεδρος των Οφφικιάλων Νοτίου Αφρικής κ.Μπαλαδάκης Αλέκος.ο Πρόεδρος και τα μέλη της ελληνικής κοινοτητος Springs ,καθώς και πρόεδροι και ιεροίς άλλων ελληνικών κοινοτήτων της Νοτίου Αφρικής.

Κατα την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος έδωσε κατάλληλες συμβουλές στον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο, ενω δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το κοινοτικό συμβούλιο της ενορίας για την άρτια οργάνωση της εορτής , καθώς και τον ιερατικό προϊστάμενο Αρχιμ. Ραφαήλ Κοροβέση στον οποίο ανέθεσε τον νέο Διάκονο για την λειτουργική του επιμόρφωση.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ,όλο το εκκλησίασμα και λοιποί προσκυνητές που προσήλθαν απο πέριξ περιοχές του Springs, παρεκάθησαν σε εορταστικό γεύμα στον αύλειο χώρο του ναού, στη διάρκεια του οποίου νέοι των ελληνικών κοινοτήτων χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, ενω τα έξοδα της λαχειοφόρου αγοράς και των λοιπών δραστηριοτήτων του φεστιβάλ θα διατεθούν για την εύρυθμη λειτουργία της Κοινότητος και την φιλανθρωπική αρωγή των αναξιοπαθούντων ατόμων της περιοχής.

notios-afriki-1

notios-afriki-2

notios-afriki-3

notios-afriki-4

notios-afriki-5

notios-afriki-6

notios-afriki-7

notios-afriki-8

notios-afriki-9

notios-afriki-11

notios-afriki-12

notios-afriki-13

notios-afriki-14

Εμφανίσεις: 305656
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: