Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/10 01:17

anathema14

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Η απόφαση για εκχώρηση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία και η διακοπή κοινωνίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σηματοδοτούν αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα "σχίσματα" της τελευταίας χιλιετίας στην Ορθοδοξία.

Ποιος θα περίμενε 21 χρόνια μετά από την επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, προς τον περιπόθητο αδελφό μακαριστό Πατριάρχη Μόσχας Αλέξιο σχετικά με το ανάθεμα του Φιλάρετου Ντενισένκο να έχουμε αυτή την εξέλιξη.

Η ιστοσελίδα orthochristian.com έφερε σήμερα στην δημοσιότητα την επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, με την οποία γίνεται η αποδοχή του αναθέματος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγραφε για το ανάθεμα του Φιλάρετου τότε: "Λαβόντες γνώσιν της ως άνω αποφάσεως, ανεκοινωσάμεθα ταύτην τη Ιεραρχία του καθ΄ημάς Οικουμενικού Θρόνου και προετρεψάμεθα αυτήν όπως ουδεμία εκκλησιαστικήν κοινωνίαν έχη τουντεύθεν μετά των ειρημένων".

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

303531.p

Εμφανίσεις: 302294
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: