Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017

ippo baarth

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Το 11ο κατά σειρά παράρτημα της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης εγκαινίασε ο Πρόεδρος Σεργκέι Στεπάσιν, αυτή την φορά στην Κωνσταντινούπολη.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης, επισκέφθηκε τον Ναό της Αγιάς Σοφιάς, σύμβολο της "χρυσής εποχής" του βυζαντίου.

Επίσης ο κ. Στεπάσιν είχε προσωπική συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, στην οποία παρέστη ο Πρέσβης της Ρωσίας Αλεξέι Ερχόβ, Εκπρόσωπος της Ρωσικής Κυβέρνησης, και Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου.

Ο κ. Στεπάσιν είχε μια πολύ ωραία συζήτηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την 200η επέτειο από την γέννηση του ιδρυτή Αρχιμανδρίτη Αντωνίνου Καπούστιν, μια σπουδαία μορφή του ρωσικού επιστημονικού κόσμου, βυζαντινολόγος, ασιανολόγος και Αρχηγός της Ρωσικής Πνευματικής Ιεραποστολής στα Ιεροσόλυμα στο διάστημα 1865-1893.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Αυτοκρατορικής Ένωσης, ενημέρωσε τον Πατριάρχη και για το νέο παράρτημα στην Πόλη, τονίζοντας ότι θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη στα Ορθόδοξα προσκυνήματα και ιερούς τόπους στην Τουρκία.

Εμφανίσεις: 300605
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: