Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017

eisodos Patriarxeiou

Επιβεβαιώνεται σήμερα το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr, το οποίο από την στήλη "Αλάθητο" εδώ και μήνες έγραφε για ριζικές αλλαγές στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Διαβάζουμε στο blog "Φως Φαναρίου" τα εξής:

Σε ριζικές αλλαγές στην Πατριαρχική Αυλή προχώρησε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αντικαθιστώντας μια σειρά από στενούς του συνεργάτες σε νευραλγικές θέσεις, όπως στην Αρχιγραμματεία, την Πρωτοσυγκελλία και την Αρχιδιακονία.

Τη θέση του Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, που κατείχε μέχρι σήμερα ο μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος, ανέλαβε ο μέχρι σήμερα Υπογραμματεύς, Διάκονος Πανοσιολ. Ιωακείμ Μπίλης. Η εις πρεσβύτερον χειροτονία του θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Μέγας Πρωτοσύγκελλος του Οικουμενικού Θρόνου, στη θέση του μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στεφάνου, αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Μέγας Αρχιδιάκονος Πανοσιολογιώτατος Ανδρέας Σοφιανόπουλος, ο οποίος μέχρι την εις πρεσβύτερον χειροτονία του θα ασκεί τα καθήκοντά του ως Πρωτοσυγκελλεύων.

Μέγας Αρχιδιάκονος αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Δευτερεύων Θεόδωρος Μεϊμάρης.

Σε Δευτερεύοντα των Πατριαρχικών Διακόνων προάγεται ο μέχρι σήμερα Τριτεύων Πανοσιολ. Νήφων Τσιμαλής.

Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου αναλαμβάνει ο διάκονος Παϊσιος Κοκκινάκης.

Τέλος ο διάκονος Γρηγόριος Φραγκάκης αναλαμβάνει τη θέση του Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Εμφανίσεις: 303582
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: