Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017

vaptisi ros

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


"Σήμερα έχουμε την χαρά να απευθυνθούμε στον Ουκρανικό λαό μέσα από τα ΜΜΕ. Το επάγγελμα της δημοσιογραφίας σήμερα στον κόσμο της ταχείας επικοινωνίας, εκτελεί σημαντικές λειτουργίες. Ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι να μεταδώσουν στους ανθρώπους πραγματικές πληροφορίες για να τους προσανατολίσει καλύτερα σε καταστάσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, διότι αυτός ο ρόλος απαιτεί μεγάλη υπευθυνότητα και μπορεί να οδηγήσει σε πολλούς πειρασμούς" - δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μιλώντας σε Ουκρανούς δημοσιογράφους.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας απευθύνθηκε και προς τον Ουκρανικό λαό, τονίζοντας ότι "έχοντας συμπληρώση με την χάρη του Θεού συμπληρώνω 25 χρόνια πατριαρχικής διακονίας, δεν είναι απαραίτητο να περιγράψουμε την αγάπη μας για τον Ουκρανικό λαό. Με έντονα συναισθήματα θυμόμαστε την επίσκεψή μας στην Ουκρανία το 2008 και την Αβραμιαία φιλοξενία που λάβαμε στο Κιέβο, το οποίο παρέμεινε για πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας."

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης ανέφερε: "Στα χρόνια της πατριαρχικής μου διακονίας υπήρξε συνεχής επαφή μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και του ουκρανικού λαού και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς οι πνευματικές σχέσεις που ενώνουν την Μητέρα Εκκλησία με την Ουκρανία δεν μπορούν ποτέ να εξαφανιστούν."

"Ο Ουκρανικός λαός έλαβε το βάπτισμα της χριστιανικής πίστης από την Κωνσταντινούπολη, κατά την εποχή του Αγίου Μεγάλου Πρίγκιπα Βλαδιμήρου του Κιέβου και επομένως η Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως παραμένη για πάντα η Μητέρα Εκκλησία του ουκρανικού λαού. Και ώς Μητέρα Εκκλησία δεν μπορεί ποτέ να ξεχάσει τα πνευματικά της παιδιά, ειδικά σε στιγμές δοκιμασιών και δυσκολιών" πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε: "Είμαστε κοντά σας, ειδικά τώρα στις δοκιμασίες. Οι προσευχές και ευλογίες μας να συνοδεύουν πάντα. Προσευχόμαστε για την ενότητα του ουκρανικού λαού και την ειρήνη στην Ουκρανία. Η ελπίδα μας, είναι ότι ο άδικος πόλεμος θα σταματήσει. Η ιστορία της Ουκρανίας πρέπει να διδάξει τον ουκρανικό λαό, προκειμένου να μην επαναλάβει λάθη του παρελθόντος."

"Η ενότητα και η ειρήνη είναι επιθυμητές και ουσιαστικές για τον λαό και την Εκκλησία της Ουκρανίας. Γι αυτό κλείνω με τα λόγια του Αποστόλου Παύλου στη διαιρεμένη Εκκλησία της Κορίνθου: "Σας παρακαλώ δε, αδελφοί μου, στο όνομα και εξ ονόματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού να είσθε όλοι ομόφωνοι και να λέγετε σαν από μια καρδία, την ίδια ομολογία της πίστεώς σας και να μη υπάρχουν μεταξύ σας σχίσματα και διαιρέσεις, αλλά να είσθε συγκρατημένοι, κατηρτησμένοι και ενωμένοι μεταξύ σας με τα αυτά φρονήματα και με την αυτήν γνώμην" (1 Κορ: 1,10) - υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Εμφανίσεις: 303338
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: