Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σουηδίας. Δευτέρα, 01 Ιανουαρίου 2018

pontiaka 1

Μέσα στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων και του νέου έτους 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας εδέχθη στην έδρα της επαρχίας του, στη Στοκχόλμη, μέλη της νεολαίας και του χορευτικού συγκροτήματος του Ποντιακού Συλλόγου Στοκχόλμης "Ο Εύξεινος Πόντος", τα οποία τραγούδησαν παραδοσιακά Ποντιακά Κάλαντα.

Τους νέους συνόδευαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Φραγγίδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Μανουηλίδης και η Υπεύθυνη Τύπου κ. Αλεξάνδρα Μαυροματίδου.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε τους νέους για την πρωτοβουλία τους να τον επισκεφθούν, ντυμένοι τις παραδοσιακές στολές τους, και ευχήθηκε να αξιωθεί να προσκυνήσει τα ευλογημένα χώματα του Πόντου και το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στο οποίο έχει λειτουργήσει στο παρελθόν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Ο Πρόεδρος κ. Φραγγίδης ανεφέρθη στην ιστορία του Συλλόγου και στις δραστηριότητές του και προσέφερε στον Μητροπολίτη ως δώρο του Συλλόγου προς τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά, σε ξυλόγλυπτη θήκη.

Ο Ποιμενάρχης υποσχέθηκε στους ευλαβείς δωρητές, να τοποθετήσει την εικόνα σε περίοπτη θέση εντός του Καθεδρικού Ναού, προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

Η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών του Καθεδρικού Ναού κ. Φωτεινή Μπατσέλα προσέφερε στους επισκέπτες σπιτικά χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου δύο ώρες και μεταδόθηκε ζωντανά από το facebook page της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας.

Το φωτογραφικό υλικό είναι προσφορά της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας και του κ. Κωνσταντίνου Φραγγίδη.

pontiaka 2

pontiaka 2

pontiaka 2

Εμφανίσεις: 301498
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: