Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

DSC 3569

Αποστολή Ιταλία | Τηλέμαχος Παππάς


Η 17η Νοεμβρίου αποτελεί για την Ιερά Μητρόπολη Ιταλίας και Μελίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου ευγενής αφορμή προκειμένου ο κλήρος και ο λαός του Θεού να εκφράσει την αγάπη και την αφοσίωσή του στον Γεραρό του Ποιμενάρχη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεννάδιο, ο οποίος εορτάζει τον προστάτη του Άγιο Γεννάδιο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, τον Ομολογητή.

Ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων Βενετίας, το καύχημα της ελληνορθόδοξης διασποράς, πλημμύρισε στην κυριολεξία από νωρίς το πρωί με Ορθόδοξους κάθε ηλικίας και εθνικότητας από ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη, οι οποίοι, με προσοχή και ευλάβεια μεγάλη, παρακολούθησαν τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου και συλλειτουργούντων των κληρικών της Μητροπόλεως.

Τους ιερούς ύμνους της Εκκλησίας ερμήνευσε μελωδικότατα ο Πρωτοψάλτης κ. Γεώργιος Ντόβολος, εκλεκτός συνεργάτης της Μητρόπολης Ιταλίας, μαζί με την χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού.

Παρόντες στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ήταν ο Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μιλάνο κ. Νικόλαος Σάκκαρης, ο Άρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Θεόδωρος Δαλαβέκουρας, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Βενετία και την Τεργέστη κ. Μαρίνα Παππά Κέδρου, ο Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας Καθηγητής Γεώργιος Πλουμίδης, ο Πρόεδρος της ιστορικής Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Τεργέστης κ. Στυλιανός Ρίτσος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μιλάνου κ. Σοφία Ζαφειροπούλου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ρώμης κ. Δημήτριος Πάσος, η Αντιπρόεδρος της ιστορικής Κοινότητας των Ορθοδόξων Ελλήνων Βενετίας κ. Χαρίκλεια Χάμσα κ.ά.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Ευάγγελος Υφαντίδης προσφώνησε τον εορτάζοντα Μητροπολίτη, ο οποίος ανταπάντησε βαθύτατα συγκινημένος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, αφού αναφέρθηκε στα θεία χαρίσματα του Πάτρωνά του Αγίου, ευχαρίστησε τον Ύψιστο Θεό για το μεγάλο δώρο της υγείας που του χαρίζει όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να διακονεί στην Επαρχία του, καθώς και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την αμέριστη πατρική συμπαράστασή του τόσο στον ίδιο όσο και στο έργο του στην ευαίσθητη από κάθε πλευρά Μητρόπολη Ιταλίας και Μελίτης.

Επίσης ευχαρίστησε τις Αρχές, τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό του Θεού για την προθυμία τους να έρθουν στην Βενετία από κάθε μέρος της Ιταλίας προκειμένου να εκφράσουν την αγάπη τους προς το ταπεινό του πρόσωπο, καθώς και τον Πρωτοσύγκελλό του για τους εκ καρδίας λόγους του. Ζήτησε, τέλος, τις πρσευχές όλων προκειμένου να συνεχίζει να μεταλαμπαδεύει στην Ιταλία και την Μάλτα το αναλλοίωτο Φως της Ορθοδοξίας, το οποίο πηγάζει από το Φως της Αναστάσεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 

Εμφανίσεις: 302704
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: