Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

zurixi 12

Με κάθε ιεροπρέπεια και ευλάβεια εορτάσθηκε η μνήμη τού Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου τού Μυροβλύτου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ζυρίχη.

Πλήθος ευσεβών Ελλήνων αλλά και λοιπών Ορθοδόξων, οι οποίοι διαμένουν στην πόλη τής Ζυρίχης, αλλά και στις γύρω περιοχές προσήλθαν ευλαβικά στις Ιερές Ακολουθίες και κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, ο οποίος οικοδομήθηκε από την ευσέβεια, την αφοσίωση, αλλά και από την προσφορά τού αειμνήστου Άρχοντος Μεγάλου Λογοθέτου τής Αγίας τού Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Παναγιώτου Αγγελοπούλου και της οικογενείας αυτού, εις μνήμην του μακαριστού αδελφού του Δημητρίου Αγγελοπούλου.

Την παραμονή τής εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός. Την κυριώνυμο ημέρα τής εορτής εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Ιερεμίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου, με τη συμμετοχή τών Αιδεσιμολογιωτάτων Πρωτοπρεσβυτέρων Εμμανουήλ Σημανδηράκη, Ιερατικώς Προϊσταμένου τής Ενορίας τής Ζυρίχης και Ιγναντίου Παπαδέλη, Ιερατικώς Προϊσταμένου τής Ενορίας Σανκτ Γκάλεν, διακονούντος του Ιερολογιωτάτου Αρχιδιακόνου Ευγενίου Καρακωνσταντάκη, φοιτητού τού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας τού Ορθοδόξου Κέντρου τού Οικουμενικού Πατριαρχείου εν Σαμπεζύ Γενεύης, έψαλε δε η Εκκλησιαστική Βυζαντινή χορωδία τής Ενορίας Ζυρίχης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του αθλοφόρου Αγίου Δημητρίου και στην ευαγγελική περικοπή, αναπτύξας το θέμα τής αγάπης, της αρετής δια της οποίας διακρίνονται οι ευλαβείς χριαστιανοί.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα αναφέρθηκε και στον δύσκολο πνευματικό αγώνα των καιρών μας και προέτρεψε τους πιστούς, τη μερίνη του εφημερίου τής Ενορίας τους, να μιμηθούν το βίο του Αγίου Δημητρίου, ευχόμενος εγκάρδια η χάρις και οι πρεσβείες του να τους σκεπάζουν όλους. Τέλος, μετέφερε τις ευλογίες τής Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη τής Ζυρίχης

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου, με τη συμμετοχή τού Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Εμμανουήλ Σημανδηράκη, και διακονούντος τού Ιερολογιωτάτου Αρχιδιακόνου κ. Ευγενίου Καρακωνσταντάκη.

Στο τέλος τής Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ανεφέρθη εις την ευαγγελική περικοπή τονίζοντας την πίστη που πρέπει να έχουμε προς τον Σωτήρα Χριστό όπως την είχε και ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Δημήτριος, οποίος έδρασε μέσα στην κοινωνία τής εποχής του, στην πόλη τής Θεσσαλονίκης, μεταξύ των νέων, έχοντας όμως ως γνώμονα στην ζωή του το ρηθέν υπό του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Τιμόθεο, να τηρεί τας παραδόσεις και τας υποθήκας, όπως τις παρέλαβαν από τον ίδιο τον Κύριο Ιησού Χριστό.

Στο τέλος ετελέσθη η καθιερωμένη Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω τής 28ης Οκτωβρίου, παρουσία τού Επιτετραμένου τής Πρεσβείας τής Ελλάδος εις Βέρνην κ. Αγαπίου Καλογνώμου, ο οποιος και ανέγνωσε το μήνυμα του Εξοχωτάτου Υπουργού Εξωτερικών.

Το βράδυ του Σαββάτου προηγήθηκε πανηγυρική μουσική εκδήλωση με τα χορευτικά συγκροτήματα τής Ζυρίχης και προσεφέρθηκαν στη δεξίωση παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα, τα οποία ετοίμασαν οι κυρίες τής Ενορίας για την Εορτή τού Αγίου Δημητρίου.

Ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο τού Διοικητικού Συμβουλίου κ. Διονύσιο Κοπίτση, τα Μέλη του, καθώς και τον Ιερατικώς Προϊστάμενο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Εμμανουήλ Σημανδηράκη για το επιτελούμενο έργο.

zurixi 1

zurixi 1

zurixi 1

zurixi 1

zurixi 1

zurixi 1

zurixi 1

zurixi 1

zurixi 1

zurixi 1

zurixi 1

Εμφανίσεις: 300633
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: