Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Τορόντο. Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

arxontes 3

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Τορόντο, έγινε Μ. Αρχιερατικός Εσπερινός, στη γιορτή του Αγ. Λουκά του Ευαγγελιστού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σωτηρίου και με την συμμετοχή δεκαεπτά (17) ιερέων.

Ο Πᾳναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε με το οφφίκιο του Άρχοντος δέκα (10) ομογενείς από όλο τον Καναδά. Στο τέλος του Εσπερινού έγινε τελέτη της χειροθεσίας των Αρχόντων. Τρεις (3) νέοι Άρχοντες χειροθετήθηκαν: Νικόλαος Αρουτζίδης, Άρχων Καστρίνσιος, Φρατζής Τόπος, Άρχων Μαΐστωρ και Δημήτριος Σούδας, Άρχων Δεπουτάτος.

Οι υπόλοιποι Άρχοντες θα χειροθετηθούν αργότερα σε παρόμοιες Ι. Ακολουθίες και δείπνα στο Μόντρεαλ και στο Vancouver.

Μετά τη χειροθεσία των νέων Αρχόντων, παρετέθη δείπνο στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητρόπολης, δίπλα από τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, στο οποίο παρεκάθησαν διακόσιοι εξήντα (260) συνδαιτυμόνες.

Το πρόγραμμα του δείπνου περιελάμβανε προσευχή. Τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας και Καναδά.

Ομιλίες των κάτωθι: Δημητρίου Άνα, Άρχοντος Δεπουτάτου, Προέδρου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Καναδά, Δημητρίου Σούδα, Άρχοντος Δεπουτάτου και Αλεξάνδρου Ιωαννίδη, Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Τορόντο.

Στη συνέχεια έγινε μουσικό πρόγραμμα το οποίο διηύθυνε ο π. Ο. Δρόσσος και περιελάμβανε τρεις (3) εκκλησιαστικούς ύμνους και τέσσερα (4) θρησκευτικά τραγούδια και τελείωσε με τον πολυχρονισμό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στην συνέχεια μίλησε ο Μητροπολίτης Σωτήριος και έκλεισε τη βραδιά ευχαριστώντας και ευγνωμονώντας, πρώτα από όλους, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και μετά, όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλαν στην επιτυχία της βραδιάς και διαίτερα την κα Α. Σωτηροπούλου, πρόεδρο της Κοινότητας Αγ. Νικολάου και του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι. Μητρόπολης και τον π. Φ. Πάππα.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος χαρακτηριστικά είπε «Τι να πω; Ιδού εγώ και τα παιδιά ά μοι έδωκεν ο Θεός. Ποιος αν ήταν στη θέση μου δεν θα ήταν πανευτυχής και υπερήφανος».

Ανεκοίνωσε, ότι την επομένη ημέρα Τετάρτη πρωί, θα γίνουν τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του ημερήσιου Ελληνορθόδοξου σχολείου της Ι.Μ. «Μεταμόρφωση». 

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος έκλεισε την όμορφη βραδιά με προσευχή και κάλεσε όλους και έψαλαν μαζί τη φήμη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

arxontes 1

arxontes 2

Εμφανίσεις: 300224
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: