Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

zirixi1

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου της πόλεως Ζυρίχης, τελέσθηκε το Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Άρχοντος Καστρινσίου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Σωτηρίου Χατζημηνά, ὁ οποίος διετέλεσε μέλος του εκκλησιαστικού συμβούλιου της ενορίας Ζυρίχης δια 40 και πλέον έτη όπου ενίσχυσε στο έργο της Μητροπόλεως Ελβετίας, του Ορθόδοξου Κεντρου, Ορθόδοξου Ινστιτούτου Θεολογίας εν Σαμπεζύ Γενεύης του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Κατά τις Ιερές Ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος, συμπαραστατούμενος υπο του Αἰδεσ. Πρωτ. Εμμανουήλ Σημαντηράκης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε από τον Θεοφιλέστατο το Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Σωτηρίου Χατζημηνά, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος ανεφέρθη μεταξύ άλλων: δια την πολύτιμη προσφορά του για σαράντα και πλέον έτη στην ενορία της Ζυρίχης, την Ιερά Μητρόπολη Ελβετίας και το Ορθόδοξο Κεντρο.

Απευθυνόμενος στην οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε προσωπικώς τα συλληπητίρια και την συμπάθεια, ως και του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Ιερεμίου και ευχήθηκε: ο Θεός να αναπαύση την ψύχη και να τον μιμηθούμε στην ζωή και τα εργα του, διότι εφάνη ευεργετικός εις την Εκκλησία και την ιδιετέραν του πατρίδα Κύπρον.

Μετά το πέρας του μνημόσυνου εις μνήνη του μακαριστού Σωτηρίου Χατζημηνά, η ενορία Ζυρίχης και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε γεύμα προς ολους τους τους πιστους εις την αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Αγιου Δημητριου .

zirixi

zirixi

zirixi

zirixi

Εμφανίσεις: 301554
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: