Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

finlandias 3

Πηγή: Romfea.gr


Την Ιερά Μονή Κονέφκσι επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Καρελίας και πάσης Φινλανδίας κ. Λέων, στα πλαίσια των εορτασμών της 125ης επετείου της Επισκοπής Βίμποργκ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Λέων έφτασε στη Μονή συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Γιοένσου κ. Αρσένιο, και τον Πρύτανη της Μονής Νέα Βαλαάμ Αρχιμανδρίτη Σέργιο.

Τον Αρχιεπίσκοπο Φινλανδίας υποδέχθηκε στη Μονή, ο Επίσκοπος Βίμποργκ και Πριοζέρσκ κ. Ιγνάτιος, ο οποίος και τον καλωσόρισε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Λέων στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις ραγδαίες αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο νησί και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η καθαρότητα της μοναστικής ζωής, και η καθαρότητα των νερών της λίμνης Λάτογκα θα παραμείνει αμετάβλητη.

Ο Επίσκοπος Βίμποργκ και ο Ηγούμενος Αλέξανδρος, προσέφεραν στον Αρχιεπίσκοπο Λεών μια εικόνα της Παναγίας και ένα πίνακα με το Μοναστήρι.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Λέων σε ανάμνηση της επισκέψεως, φύτεψε στον περίβολο της Μονής μια βελανιδιά.

finlandias 1

finlandias 1

finlandias 2

finlandias 1

finlandias 1

karelias koveski

Εμφανίσεις: 300664
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: