Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

elbetia 19

Με κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε το άγιο Πάσχα στην Ιερά Μητρόπολη Ελβετίας με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερεμία στον Ιερό Ναό τού Αποστόλου των Εθνών Παύλου τού Ιερού Πατριαρχικού Σταυροπηγίου στο Σαμπεζύ.

Πλήθος ευσεβών Ελλήνων αλλά και λοιπών Ορθοδόξων Χριστιανών προσήλθαν ευλαβικά στις Ιερές Ακολουθίες και κατέκλυσαν τους Ιερούς Ναούς τής Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας.

Το πρωί τής Μ. Πέμπτης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό τού Αποστόλου των Εθνών Παύλου τού Ορθοδόξου Κέντρου στο Σαμπεζύ, ενώ το εσπέρας τής αυτής ημέρας προεξήρχε της Ακολουθίας των Παθών στον Ιερό Ναό τού Αγίου Γερασίμου στη Λωζάνη, συμπαραστατούμενος υπό του Αιδεσιμολ. Οικονόμου π. Αλεξάνδρου Ιωσηφίδη.

Το πρωί τής Μ. Παρασκευής στον ίδιο Ιερό Ναό τής Λωζάνης ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον Εσπερινό και την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου.

Το βράδυ τής αυτής ημέρας μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ζυρίχη όπου τέλεσε την Ακολουθία του Επιταφίου και προεξήρχε της περιφοράς στις οδούς τής πόλης, συνοδεία των Εγκωμίων ψαλλομένων υπό της χορωδίας του Ναού.

Το Μ. Σάββατο το πρωί τέλεσε τη Θεία Λειτουργία τού Μ. Βασιλείου στον Ιερό Ναό τής του Θεού Σοφίας στη Βασιλεία, συμπαραστατούμενος υπό του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Κοσμίδη.

Το εσπέρας τού Μ. Σαββάτου μετέβη στο Πριγκηπάτο τού Λίχτενσταϊν, όπου προεξήρχε της τελετής τής Αναστάσεως και της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος υπό του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιγνατίου Παπαδέλη.

Το βράδυ τής αυτής ημέρας, περί την 22:00, τέλεσε την Πανυχίδα και περί την 23:00 την τελετή τής Αναστάσεως και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ζυρίχη, συμπαραστατούμενος υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Εμμανουήλ Σημανδηράκη. Κατά τη Θεία Λειτουργία αναγνώσθηκε και η Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίω Πάσχα.

Την Κυριακή τού Πάσχα, περί την 11:00, ο Θεοφιλέστατος τέλεσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ζυρίχη τον Εσπερινό τής Αγάπης, κατά τη διάρκεια του οποίου αναγνώσθηκε το Ιερό Ευαγγέλιο στην ελληνική, γερμανική, γαλλική, αγγλική και αραβική γλώσσα, ενώ εψάλη και στην Ομηρική διάλεκτο (ηρωικό εξάμετρο).

Στο τέλος ο Θεοφιλέστατος διένειμε τα Πασχαλινά αυγά στο πολυπληθές εκκλησίασμα ευχόμενος όπως το Φως τού Αναστάντος Χριστού φωτίζει τας διανοίας όλων για να διατηρείται η πίστη μας σταθερή και ακλόνητη σε αυτούς τους χαλαιπούς καιρούς τής κρίσεως.

Επίσης, προέτρεψε τους πιστούς να τηρούν τις Παραδόσεις τής Εκκλησίας και του Γένους μας.

elbetia 1

elbetia 1

elbetia 1

elbetia 1

elbetia 1

elbetia 1

elbetia 1

elbetia 1

elbetia 1

elbetia 1

elbetia 1

elbetia 1

elbetia 1

elbetia 1

elbetia 1

elbetia 1

elbetia 1

elbetia 1

elbetia 1

Εμφανίσεις: 301823
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: