Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

benetia epitafios 124

Βενετία | Τηλέμαχος Παππάς


Κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια, Πατριαρχική τάξη και ευλάβεια, ομόνοια και αγάπη.

Αυτές οι λέξεις μπορούν να περιγράψουν τα αισθήματα που βίωσαν οι Έλληνες και οι Ορθόδοξοι άλλων εθνικοτήτων που προσήλθαν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων στη Βενετία το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Ο Σεβαμασμώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, με την μελωδική του φωνή, μαζί με τους ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού, τον χορό και τους πιστούς έψαλαν τα Εγκώμια και τα τροπάρια της ευλογημένης αυτής νύχτας, ενώ ο Πρόεδρος της ιστορικής Κοινότητας των Ορθοδόξων Ελλήνων Βενετίας, κουβαλώντας τον Τίμιο Σταυρό κατά την περιφορά του Επιταφίου, έδειξε οτι με επίγνωση και αυτός, όπως και οι προκάτοχοί του επί 500 και πλέον χρόνια, φέρει στους όμους του την βαριά ιστορία της παλαιότερης Ελληνικής Κοινότητας της διασποράς.

Παρών καί ο Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας κ. Γεώργιος Πλουμίδης, ακολουθώντας τον Ιερό Επιτάφιο.

Μαρτυρία ελπίδας η ζωντανή παρουσία των μικρών παιδιών, που με τα φαναράκια και τα κεράκια τους στα χέρια κατά την Περιφορά του Επιταφίου, υπενθύμισαν σε όλους οτι «εάν μη στραφήτε και γένησθε ως τα παιδία, ου μη εισέλθητε εις την βασιλείαν των ουρανών».

Στο τέλος των ιερών Ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεννάδιος μετέφερε στην Κοινότητα και σε όλους τους πιστούς την Ευλογία της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ενώ δεν παρέλειψε να ευλογήσει ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, ένα προς ένα, τονίζοντας οτι το έτος 2017 που διανύουμε, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος το αφιέρωσε σε αυτά, ανακηρύσσοντας το 2017 ως έτος προστασίας της ιερότητας της παιδικής ηλικίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302726
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: