Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

apokathilosi benetia 15

Βενετία | Τηλέμαχος Παππάς


Συγκινητικές στιγμές βίωσαν οι Έλληνες οι οποίοι προσήλθαν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων στη Βενετία, προκειμένου να παρακολουθήσουν την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως.

Στην Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως χοροστάτησε ο Σεβαμασμώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, ενώ το παρόν έδωσε ο Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας κ. Γεώργιος Πλουμίδης. 

Στο τέλος των ιερών Ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος μετέφερε σε όλους τους πιστούς τις ευχές του, καθώς και την Ευλογία της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου για καλή Ανάσταση. 

Τέλος να σημειωθεί ότι και πάλι οτι φέτος τα μέτρα ασφαλείας στη Βενετία είναι πολύ αυστηρά, λόγω του φόβου τρομοκρατικής επίθεσης κατά τις Άγιες αυτές ημέρες και για τους Καθολικούς, σε μια από τις τουριστικότερες πόλεις του κόσμου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301296
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: