Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Τορόντο. Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017

sinaxi-toronto-3

Στις τελευταίες συνάξεις των ιερέων, στο Τορόντο και στο Μοντρεάλ, οριστικοποιήθηκαν τα θέματα και οι εισηγητές της 29ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης, η οποία θα γίνει μαζί με την Συνέλευση Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων και Νεολαίας στο Belleville , Ontario, από 26 Μαΐου μέχρι 1 Ιουνίου, 2017.

Το κύριο θέμα της Κληρικολαϊκής είναι «Άφετε τα παιδία έρχεσθαι προ με και μη κωλύετε αυτά» και εισηγητής φυσικά θα είναι ο Μητροπολίτης Σωτήριος.

Τα υπόλοιπα θέματα:

Όλοι είμαστε παιδιά του Θεού–Πως σωζόμαστε: Εισηγητής π. Λ. Καμπερίδης.

Μεγαλώνοντας αγίους–Σχέσεις γονέων παιδιών: Εισηγητής Δρ. Φ. Καραντώνης.

Στρατηγικές για τις Κοινότητες–Καλή διαχείριση: Εισηγητής κ. Ν. Παγώνης, Άρχων- Χαρτουλάριος, Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ.

Επανασύνδεση οικογενειών με την Εκκλησία–Κτιριακές εγκαταστάσεις, πνευματικά προγράμματα: Εισηγητής κ. Ε. Σωτηρόπουλος, Διευθυντής Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης Ι.Μ. Τορόντο.

Οικονομικά Κοινοτήτων και σωτηρία ανθρώπων–Δεκάτη: Εισηγητής κ. Δ. Κουτούγκος, Πρόεδρος Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Victoria, B.C.

Ελληνική Παιδεία και Ορθόδοξη Πίστη–Η Ελληνική Παιδεία στην υπηρεσία της σωτηρίας του ανθρώπου: Εισηγητής κ. Σ. Βολονάκης, Άρχων-Δεπουτάτος, Διευθυντής Τμήματος Ελληνικής Παιδείας Ι.Μ. Τορόντο.

Η μηνιαία σύναξη των ιερέων, τόσο στο Τορόντο όσο και στο Μοντρεάλ, είχε αρίστη συμμετοχή. Εκτός από τα ανωτέρω θέματα, συζητήθηκαν και άλλα, μεταξύ των οποίων, η τελετή απονομής πτυχίων αποφοίτων της Θεολογικής μας Σχολής και κυρίως το θέμα «Ο ιερεύς σαν ψυχή της Κοινότητας».

Η κάθε σύναξη, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Σωτηρίου, άρχισε με προσευχή, μελέτη και συζήτηση του αγιογραφικού αναγνώσματος «Yμείς έστε το άλας της γης... υμείς έστε το φως του κόσμου».

sinaxi-toronto-1

sinaxi-toronto-2

Εμφανίσεις: 300880
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: