Γράφτηκε από τον/την Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας. Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

harrow-1

Την Παρασκευή και το Σάββατο 10 και 11 Ιουλίου τ.έ. πραγματοποιήθηκαν οι τελετές λήξης των μαθημάτων στα τρία τμήματα του Ελληνικού Κολεγίου Αγίου Παντελεήμονος στο Harrow του ΒΔ Λονδίνου.

Τα παιδιά, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών και την συμπαράσταση των οικογενειών τους, είχαν ετοιμάσει ωραία εορταστικά καλοκαιρινά προγράμματα, με ποιήματα, θεατρικά και τραγούδια.

Στο τέλος κάθε τελετής κι αφού έγινε ο καθιερωμένος απολογιασμός της χρονιάς προσφέρθηκαν σε όλους τους μαθητές τα Ενδεικτικά.

Ο Διευθυντής του Κολεγίου Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας και η Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας κα. Μαρία Winters στους απολογισμούς που έκαναν (για την σχολική χρονιά 2014-2015) ανέφεραν μεταξύ άλλων και τα εξής:

Το Κολέγιο είχε εγγεγραμμένους 114 μαθητές. Από αυτούς 7 παιδιά έδωσαν εξετάσεις G.C.S.E. και άλλα 4 AS Level. Το Κολέγιο λειτούργησε Tετάρτη (6.00-9.00 μ.μ.), Παρασκευή (6.00-9.00 μ.μ.) και Σάββατο (10.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.), με τάξεις από Νηπιαγωγείο μέχρι A’ Level’s.

Επίσης, διδάχθηκαν Ελληνικοί και Κυπριακοί Παραδοσιακοί Χοροί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκμάθηση των Χορών προσφέρεται τελείως δωρεάν, ενώ η φοίτηση στο Νηπιαγωγείο και στην Α΄ Τάξη Α΄ Level με ελάχιστο αντίτιμο.

Τονίσθηκε η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά, υποστηριζόμενα πάντα από τις οικογένειές τους (γονείς, κηδεμόνες, καθώς και παππούδες και γιαγιάδες). Επίσης, υπογραμμίσθηκε η μεγάλη αφοσίωση των εκπαιδευτικών, των μελών των εκπαιδευτικών Αποστολών Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και των Ωρομισθίων.

Τέλος, προσφέρθηκαν εγκάρδιες ευχαριστίες, για την πολυποίκιλη προσφορά στη ζωή και λειτουργία του Κολεγίου, στην Επιτροπή των Γονέων, όπως επίσης στην Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και στην Επιτροπή της Βοηθητικής Αδελφότητας «Η Αγία Αγάθη».

Το Ελληνικό Κολέγιο Αγίου Παντελεήμονος εύχεται στους μαθητές, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και σ’ όλη την Ομογένεια ένα καλό και ήρεμο καλοκαίρι, γεμάτο από την ευλογία και τη χάρη του Αγίου Προστάτη του Παντελεήμονος του Ιαματικού, του οποίου την εορτή θα τιμήσουμε κατά το τριήμερο 25-27 Ιουλίου στην Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Harrow (ΒΔ Λονδίνου), σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

Το Ελληνικό Κολέγιο Θα ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία του κατά την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Εμφανίσεις: 301488
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: