Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κισάμου. Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017

cardiff 2

Κατόπιν ευλογητικής αδείας του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.Γρηγορίου, και προσκλήσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος επισκέφθηκε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγίου Νικολάου Κάρδιφ και περιχώρων, την οποία διακόνησε επί τετραετία κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών στην Μεγάλη Βρετανία.

Κατά την εκεί παραμονή του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο Παν. Αρχιμανδρίτη κ. Ιάκωβο Σάββα, τους Προέδρους και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και της Βοηθητικής Αδελφότητας Κυριών «Ζωοδόχου Πηγής», ως επίσης και τα μέλη της Κοινότητας, τα οποία και διακόνησε ως Ιερεύς.

Τέλεσε βάπτιση εγγονού επιφανούς ομογενούς της Κοινότητος, λειτούργησε ως Ιερεύς και προεξήρχε της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, κατά την διάρκεια της οποίας τέλεσε μνημόσυνα μεγάλων ευεργετών της Κοινότητας, με τους οποίους είχε αγαστή και καρποφόρο συνεργασία κατά την εκεί παραμονή του.

Στον σύντομο χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη, Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων κ. Γρηγόριο δια την ευλογητική άδεια, εξέφρασε την συγκίνηση του δια την ευκαιρία «κοινωνίας και επικοινωνίας με πρόσωπα οικεία και αγαπητά», και την χαρά του δια την πρόοδο και ευημερία της Κοινότητας, η οποία «καταθέτει μαρτυρία Ορθοδοξίας και Ελληνισμού σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, σε μια πολυπολιτισμική και πλουραλιστική κοινωνία», σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχαριστώντας τόσο τον Ιερατικώς Προϊστάμενο Παν. Αρχ. κ. Ιάκωβο Σάββα ως και τους αξιωματούχους της Κοινότητας δια την αβραμιαία και αρχοντική δοχή και φιλοξενία.

Ακολούθως ο Εφημέριος της Κοινότητας π. Ιάκωβος Σάββας χαιρέτισε και καλωσόρισε τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη, σημειώνοντας πως ευρίσκεται «σε τόπο οικείο και γνώριμο, καθώς χαίρει της τιμής, του σεβασμού και της εκτιμήσεως όλων των μελών της Κοινότητος». Τέλος ο Πρόεδρος της Κοινότητος κ. Αττάρτ χαιρέτισε και καλωσόρισε.

cardiff 1

cardiff 1

cardiff 1

cardiff 1

cardiff 1

cardiff 7

cardiff 1

Εμφανίσεις: 300902
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: