Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2017

mnimosino mitros 1

Κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Νεροκούρου Κυδωνίας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών: Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής Ελένης Ανδρονικάκη, μητρός του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Ο Ποιμενάρχης κ. Δαμασκηνός στον μεστό λόγο του κατά την ώρα του κηρύγματος, αναφέρθηκε και εις το πρόσωπο της μακαριστής Ελένης, η οποία όπως είπε: «υπήρξε πρόσωπο χαριτωμένο και ευλογημένο, πρόσωπο το οποίο προσέφερε εις την Εκκλησία τον αγαπητό και εκλεκτό αδελφό μας Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο, με τον οποίο επί μακρά σειρά ετών συνοδοιπορούμε εις την διακονία της Εκκλησίας», ευχόμενος να είναι η μνήμη της αιωνία.

Αντιπελαργώντας ο Σεβ. Μητρολίτης Κισάμου κ. Αμφλόχιος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς δια την προσευχητική συμμετοχή των σημειώνοντας: «Η μάνα είναι ο ήλιος που φωτίζει και ζεσταίνει την καρδιά. Η μητέρα μας άφησε στην ζωή μας την σφραγίδα της δικής της σοφίας. Όποτε ανασκαλεύουμε την παγωμένη στάχτη της μνήμης βρίσκουμε την σπίθα από το φως της παρουσίας της, δείχνοντας μας ότι ακόμα υπάρχει εκεί για μας η θαλπωρή της ευχής και της αγάπης της», ζητώντας τις προσευχές των μετεχόντων όπως «η μνήμη της είναι ασφαλισμένη στην μνήμη του Θεού και το όνομα της γραμμένο στο «βιβλίο της ζωής».

Ο Αρχιγραμματέας της Ι. Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Παν. Αρχ. κ. Πρόδρομος, ο Ηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής Μονής Πρέβελη, Παν. Αρχ. κ. Ιάκωβος και άλλοι Κληρικοί έλαβαν μέρος.

Αντιπροσωπείες Γυναικείων Αδελφοτήτων, Δήμαρχοι της περιοχής, Περιφεριακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων και πλήθος κόσμου, μετείχαν εις την προσευχητική αυτή σύναξη, ευχόμενοι το «αιωνία η μνήμη».

mnimosino mitros 2

mnimosino mitros 2

mnimosino mitros 2

mnimosino mitros 2

Εμφανίσεις: 300681
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: