Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017

tsourounakis 5

Το Σάββατο 19 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ιερούργησε στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων τελώντας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη του μακαριστού Επισκόπου κυρού Ειρηναίου Τσουρουνάκη.

Για τον μακαριστό Επίσκοπο πρώτος ομίλησε ο Σεβασμιώτατος, αναφέροντας πως η ζωή του μπορεί να δώσει πάρα πολύ μηνύματα και παραδείγματα σε όλους εμάς.

Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και όλοι εμείς να γίνουμε συνεχιστές της παρακαταθήκης που μας άφησε.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου ο κ. Νικόλαος Τσουρουνάκης ανιψιός του μακαριστού έλαβε το λόγο και μίλησε για την πολυσχιδή προσωπικότητα του μακαριστού Ιεράρχου, παραδίδοντας στα χέρια του Σεβασμιωτάτου, στο τέλος της ομιλίας του την επισκοπική ράβδο του μακαριστού, ώστε να τοποθετηθεί στο κειμηλιαρχείο της Μονής.

Κεντρικός ομιλητής ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στη βιωτή και έργο του κυρού Ειρηναίου Τσουρουνάκη, ήταν ο Άρχοντας του Οικουμενικού Θρόνου και καθηγητής του Γκρατς κ. Γρηγόριος Λαρετζάκης, ο οποίος ανέγνωσε την ομιλία που είχε γράψει ο Άρχοντας του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αλέξανδρος Παπαδερός και ο οποίος δεν κατάφερε να παραστή για λόγους υγείας.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και μνημοσύνου οι προσκυνητές δεξιώθηκαν εις το Αρχονταρίκι της Μονής, και εν συνεχεία παρατέθηκε επιμνημόσυνο γεύμα επιμελεία υπό των μελών της αδελφότητος της Μονής του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και του Ιερομονάχου π. Νικηφόρου Εικοσιδέκα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗ

tsourounakis 1

tsourounakis 1

tsourounakis 1

tsourounakis 1

tsourounakis 1

tsourounakis 1

tsourounakis 1

tsourounakis 1

tsourounakis 1

tsourounakis 1

tsourounakis 1

Εμφανίσεις: 301254
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: