Γράφτηκε από τον/την cretalive.gr. Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

dimos hrakliou

Στο πλαίσιο σύσκεψης αποφασίστηκε μία κοινή γραμμή για την επίλυση του προβλήματος που θα απορρέει από την νομοθεσία.


Την απάντηση του σχετικά με το θέμα που προέκυψε αναφορικά με την υπόθεση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης και τις οφειλές της για πολεοδομικά θέματα στο δήμο Ηρακλείου έδωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας το Cretalive ο δήμος δεν προχώρησε στη δέσμευση του ΑΦΜ ωστόσο σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε μία κοινή γραμμή για την επίλυση του προβλήματος που θα απορρέει από την νομοθεσία.

Στην απάντηση του αναφέρει:

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε για ΔΗΘΕΝ δέσμευση του ΑΦΜ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης από τον Δήμο Ηρακλείου και μία σειρά άλλων πληροφοριών χωρίς ανταπόκριση στην αλήθεια και χωρίς διασταύρωση αλλά με επικλήσεις Θεού και αρκετή λάσπη, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα εξής:

Για αυτό που μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε είναι ότι ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει δεσμεύσει – όπως ψευδώς αναφέρεται- το ΑΦΜ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και δεν έχει προβεί σε κατάσχεση εις χείρας τρίτων.

Και ενώ τίποτα δεν έχει συμβεί, ορισμένοι έφτασαν στο σημείο να γράφουν ότι όλα τούτα έγιναν μία εβδομάδα πριν…

Ενημερώνω ότι η κατάσχεση εις χείρας τρίτων δηλαδή των λογαριασμών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης έχει ανασταλεί με σχετική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου, μετά από σχετική αίτηση της Ι.Α.Κ.

Σε κάθε περίπτωση να είστε σίγουροι ότι σεβόμαστε το σπουδαίο κοινωνικό έργο της Κρητικής Εκκλησίας και το προστατεύουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.

Όλα σε αυτή τη ζωή αξιολογούνται και ιεραρχούνται. Όλα στο πλαίσιο της νομιμότητας, με ισονομία και ισοπολιτεία…

Καλό θα ήταν λοιπόν ορισμένοι να είναι περισσότερο προσεκτικοί και να μην επικαλούνται το Θεό επί ματαίω …

Η υπόθεση σχετίζεται με πολεοδομικές υποχρεώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης που εστάλησαν από την Πολεοδομία του Δήμου Ηρακλείου στην αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία προκειμένου να βεβαιωθούν, ως όφειλε η Υπηρεσία βάση νόμου.

Απεστάλη ειδοποιητήριο της βεβαίωσης και αμέσως μετά ακολούθησε σύσκεψη στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Οικονομικών παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και Οικονομικών Εκπροσώπων του Δήμου Ηρακλείου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Η σύσκεψη έγινε προκειμένου Δήμος και Εκκλησία Κρήτης να προλάβουν τις όποιες δυσκολίες και προσχώματα προκύψουν στη διαδικασία έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν οι φιλανθρωπικές δράσεις της δεύτερης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε μία κοινή γραμμή για την επίλυση του προβλήματος που θα απορρέει από την νομοθεσία.

Έτσι έγινε και η παρέμβαση από τους τοπικούς βουλευτές στην κυβέρνηση ωστόσο αυτή δεν έγινε αποδεκτή.

Εμφανίσεις: 300494
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: