Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κισάμου. Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017

kisamou ekdilosi 3

Το Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου διοργάνωσε πνευματική εσπερίδα με τίτλο:  «Φθάσαντες πιστοί τω σωτήριον Πάθος».

Ο Χορός των Ψαλτών, σε συνεργασία με την Βυζαντινή Χορωδία, Τμήμα Κισάμου, μέσα από επιλεγμένους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, τους οποίους απέδωσαν αριστοτεχνικά, και ο Αιδ. π. Εμμανουήλ Σταυρουλάκης, αναλύοντας εκκλησιαστικά κείμενα επιχείρησαν να ερμηνεύσουν  την πορεία προς το Σωτήριο Πάθος και την Ανάσταση του Θεανθρώπου. 

Η πνευματική αυτή εσπερίδα έλαβε χώρα στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, και θα επαναληφτεί στον Ι. Ναό Εισοδίων Θεοτόκου, στον Βουτά Σελίνου.

Την χορωδία διηύθυνε ο χοράρχης και μουσικοδιδάσκαλος κ. Γεώργιος Χαχλάκης. Τον απουσιάζοντα, λόγω ανειλημμένης υποχρεώσεως, Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφλιόχιο εκπροσώπησε ο Προϊστάμενος του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Παν. Αρχιμανδρίτης κ. Ειρηναίος Μπατσάκης, ο οποίος και μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου, σημειώνοντας: «η βιωματική συμμετοχή μας εις το Θείο Δράμα και τα ιερά γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας συντελούν στο να κατανοήσουμε και βιώσουμε το μυστήριο της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο», ευχόμενος καλή Αγία Εβδομάδα και καλή Ανάσταση.

kisamou ekdilosi 1

kisamou ekdilosi 1

Εμφανίσεις: 300976
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: