Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017

xania mous 1

Με φόντο το επιβλητικό ιερό του ιστορικού Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Χανιών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Απριλίου η εκδήλωση με τίτλο «δώρησαί μοι τοῦ ὁράν τά ἐμά πταίσματα, καί μή κατακρίνειν τόν ἀδελφόν μου», στίχος από την ευχή (προσευχή της Μεγάλης Τσσαρακοστής), του Αγίου Εφραίμ του Σύρου.

Αναμφίβολα ήταν μια μοναδική ευκαιρία για όσους βρέθηκαν στον Ιερό Ναό να απολαύσουν ύμνους της Βυζαντινής Μουσικής ενόψει των Αγίων ημερών του Πάσχα, που προγραμμάτισε η Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης και η Βυζαντινή χορωδία ''Στέφανος Μελωδών'' από το ανδρικό και γυναικείο τμήμα της χορωδίας και από την χορωδία της Εκκλησιαστικής Σχολής, υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Κων/νου Στεφανάκη.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ο οποίος παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμα του έδωσε έστω και για λίγο το παρών και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός συγχαίροντας αμφότεροι τον κ. Κων/νο Στεφανάκη και όλους τους χορωδούς για την υπέροχη κατανυκτική εσπερίδα με τις βυζαντινές μελωδίες που αποτέλεσαν εισαγωγή για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.

Το παρών στην εκδήλωση που προλόγισε και παρουσίασε μέσα από υμνολογικά σχόλια ο θεολόγος-δικηγόρος κ. Βασίλειος Μαροπάκης, έδωσαν πλην των προαναφερομένων, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, πλειάδα Κληρικών της Μητροπόλεως μας, η Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Κορακιών και πλήθος κόσμου.

xania mous 2

xania mous 2

xania mous 2

xania mous 2

xania mous 2

xania mous 2

Εμφανίσεις: 300890
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: