Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017

kidonias-10

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών η Κυριακή της Ορθοδοξίας την Ά Κυριακή των Νηστειών, ιερουργούντως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Απόστολου Καρυεώτη από το Άγιο Όρος, του Πρωτ. Εμμανουήλ Παπαδοκωσταντάκη, του Πρωτ. Ιωάννου Τουρλίτης, του Πρωτ. Αντωνίου Κουκουράκη, του Πρωτ. Εμμανουήλ Κουδουμνάκη και του διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη και συμπροσευχουμένης της Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Θεοφόρας, της αδελφότητος της Μονής και πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η χαρά του Χριστού είναι το μέτρο και η εγγύηση της πορείας της αληθινής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε κτητορικό μνημόσυνο και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων γύρω από την Ιερά Μονή, συλλιτανευόντων των ευσεβών πιστών οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια και εκείνοι Εικόνες Αγίων.

Στο Ηγουμενείο της Μονής κατόπιν πραγματοποιήθηκε πνευματική σύναξις, όπου ο Σεβασμιώτατος αφού καλωσόρισε τον π. Απόστολο από το Άγιο Όρος, του έδωσε την ευλογία να πει ένα πνευματικό λόγο προς τους πιστούς.

kidonias-1

kidonias-2

kidonias-3

kidonias-4

kidonias-5

kidonias-6

kidonias-7

kidonias-8

kidonias-9

kidonias-11

Εμφανίσεις: 301173
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: