Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017

hania theofania

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε στα γραφικά Χανιά η Δεσποτική εορτή των Θοφανείων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού.

Νωρίς το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού, συλλειτουργούντων Κληρικών της Μητροπόλεως και συμπροσευχουμένων εκατοντάδων πιστών, αρχόντων του τόπου μας και διοικητών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων και εν συνεχεία οι Ιερείς αγίασαν όλους του πιστούς που προσήλθαν να λάβουν τη χάρη και τη φώτιση του Παναγίου Πνεύματος.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, από τον Μητροπολιτικό Ναό προς το λιμάνι της πόλης, όπου και πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Να σημειωθεί ότι παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν από το πρωί την ώρα που ο Σεβασμιώτατος έψαλλε τον ”εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…” σταμάτησε η βροχή και βγήκε για λίγο ο ήλιος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ:

Εμφανίσεις: 300749
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: