Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κισάμου. Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016

marathokefalas-4

Ξεπέρασαν τις δύο χιλιάδες οι πιστοί απ΄ όλη την Κρήτη που, παρά το δριμύ ψύχος και την έντονη βροχή, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων μετείχαν εις την Νυκτερινή Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, η οποία τελείται εις το ιερό σπήλαιο του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου εις την Μαραθοκεφάλα της Ενορίας Σπηλιάς, της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Εκατοντάδες δε μετείχαν της Θείας Κοινωνίας, κοινωνώντας από τα τρία Άγια Ποτήρια που καταλλήλως είχαν προετοιμαστεί.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, αφού εξέφρασε την συγκίνηση του δια την προσέλευση τόσων εκατοντάδων πιστών, οι οποίοι παρά το δριμύ ψύχος παρέμειναν έως το τέλος της Θείας Λειτουργίας, σημείωσε εις την Εγκύκλιο του: «Για να σαρκωθεί ο Υιός και Λόγος του Θεού στις καρδιές μας και να μπορεί να αποκτήσει νόημα η ζωή μας, για να οδηγήσει το φετινό ταξίδι των Χριστουγέννων τα βήματα όλων μας εις την φάτνη της ειρήνευσης, της καταλλαγής, της συμφιλίωσης, της αποδοχής του κάθε άλλου που γίνεται αδελφός, για να μπορούν τα σμύρνα της ελπίδας, το λιβάνι της πίστης και το χρυσάφι της αγάπης, όπως λέει και ο Κωστής Παλαμάς στο ποίημα του «Ένας Θεός», να μεταμορφώσουν την ζωή μας χρειάζεται: Να ανοίξουμε διάπλατα την καρδιά μας στον Χριστό και να αφήσουμε να εισδύσουν σε κάθε μυστική της γωνιά οι δικές Του ακτίνες.

Να δεχθούμε με πόθο, εμπιστοσύνη και ταπείνωση το «Παιδίον νέον». Να κατανοήσουμε ότι η ζωή της κόλασης είναι η ζωή άνευ αγάπης, όπως λέει και ο Ντοστογιέφσκι», ευχόμενος προς όλους «ευφρόσυνα, ευλογημένα Χριστούγεννα, γεμάτα Χριστό, φως, χαρά, ειρήνη, αγάπη και πολύ ευλογία».

marathokefalas-1

marathokefalas-2

marathokefalas-3

marathokefalas-5

marathokefalas-6

marathokefalas-7

Εμφανίσεις: 301085
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: