Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

ekdilosi-xania

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως μας η ετήσια Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως μας παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, των Κληρικών της Οσιολογιωτάτης Γεροντίσσης της Ι. Μ. Χρυσοπηγής Θεοξένης Μοναχής και μεγάλου ακροατηρίου.

Η Εκδήλωση την οποία επιμελήθηκε και συντόνισε άρτια και με πάσα επιτυχία το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως, το οποίο εκπροσωπούν ο Δ/ντης αυτού, διάκονος π. Δημήτριος Δερμιτζάκης, ο π. Ιωάννης Κουκουράκης και οι νέοι της Μητροπόλεως μας που συμμετάσχουν εθελοντικά, ξεκίνησε με ένα σύντομο λόγο για την εορτή των Χριστουγέννων από τον π. Ευάγγελο Μπακαρόζο.

Κατόπιν ακολούθησαν Χριστουγεννιάτικοι Ύμνοι που απέδωσε η Βυζαντινή χορωδία της Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του καθηγητού κ. Κων/νου Στεφανάκη και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από τις χορωδίες των παιδιών και των ενηλίκων της Μητροπόλεως μας, υπό την διεύθυνση των χοραρχών κ. Βασιλικής Αθανασιάδου-Πετράκη και της κ. Έλλης Παπαλιονάκη-Παγωνίδου αντίστοιχα.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Χριστουγεννιάτικου βιβλίου της κ. Ιωάννας Κανελλία- Δαλάκα, που τιτλοφορείται ”Να σας τα πούμε; Οι μικροί καλαντιστές”, το οποίο προλόγισε η ψυχολόγος κ. Βασιλική Μιχαλοπούλου, και στο οπόιο βασίστηκε το θεατρικό δρώμενο που ετοίμασε το κατηχητικό σχολείο της Ενορίας Αγίου Στεφάνου Χανίων.

Κατά την διάρκεια της όμορφης εκδήλωσης προβλήθηκαν και κάποια βίντεο από το Γραφείο Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, τα οποία επιμελήθηκαν νέα παιδιά υπό τον συντονισμό των υπευθύνων τους.

Ακολούθως, ο Σεβ. Ποιμενάρχης, έκλεισε την εκδήλωση ευχαριστώντας, το Γραφείο Νεότητος για την όμορφη αυτή εκδήλωση, που μας μετέφερε στο Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα, όλους όσους βοήθησαν, τις χορωδίες τους μουσικούς και όλο το ακροαματικό κοινό που ζέστανε με την παρουσία του και αυτή την εκδήλωση της Μητροπόλεως μας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος έκλεισε με την ευχή σε όλους για «Ευλογημένα Χριστούγεννα και Ειρήνη, όπου η Ειρήνη του Χριστού θα είναι η Ειρήνη του ανθρώπου με τον εαυτό του πρωτίστως».

Εν συνεχεία, οι χορωδίες έψαλαν τη φήμη του Σεβασμιωτάτου και η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300713
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: