Γράφτηκε από τον/την e-mesara.gr. Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

arxagelowmixail 6

Μια απαράδεχτη ενέργεια καταγράφτηκε σήμερα το απόγευμα στην περιοχή του Λαγολιού.

Συγκεκριμένα άγνωστοι έβαλαν φωτιά στον Ιερό Ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου που βρίσκεται στο δρόμο Λαγολιού - Κλήματος και έκαψαν ένα μέρος του τέμπλου, μαζί με εικόνες.

Ευτυχώς εκείνη την ώρα περνούσε περαστικός που είδε τη φωτιά, κάλεσε βοήθεια από το χωριό και την έσβησαν.

Μάλιστα οι ιερόσυλοι έγραψαν συνθήματα στους τοίχους στα Αραβικά «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»…

Η βεβήλωση του Ιερού Ναού έγινε από τις 3:00 έως τις 5:00 το απόγευμα, σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές.

Ήδη αυτή την ώρα στο Τυμπάκι βρίσκεται Αστυνομική δύναμη και άνδρες της Ασφάλειας Ηρακλείου που ερευνούν την υπόθεση.

Ο Ιερός Ναός του Μιχαήλ Αρχαγγέλου είναι σημαντικό προσκύνημα για την ευρύτερη περιοχή και συγκεντρώνει πάρα πολλούς πιστούς στο πανηγύρι του!

Λίγο πριν 10:00 το πρωί ήλθε στο Μιχαήλ Αρχάγγελο στο Λαγολιό η Σήμανση από το Ηράκλειο, προκειμένου να ψάξει για αποτυπώματα για να εντοπιστούν οι βέβηλοι που προσπάθησαν χθες να κάψουν την Εκκλησία…

Οι βέβηλοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “e-mesara.gr” πήραν εκκλησιαστικά βιβλία, τα άλειψαν πιθανόν με λάδι και τους έβαλαν φωτιά πίσω από το τέμπο μέσα το Ιερό του Ναού.

Συγκεκριμένα πίσω από την εικόνα του Μιχαήλ Αρχαγγέλου.

Η φωτιά απλώθηκε στο τέμπο και ευτυχώς που περνούσε εκείνη την ώρα ένας άνθρωπος, είδε τους καπνούς και έσβησε τη φωτιά.

Και ω του θαύματος η εικόνα του Μιχαήλ Αρχαγγέλου έχει γίνει κάρβουνο στο πίσω μέρος, αλλά μπροστά αν και είναι καλυμμένη με εύφλεκτα βερνίκια έπαθε πολύ μικρή ζημιά όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες.

Είναι το δεύτερο σοβαρό κρούσμα βεβήλωσης Ιερού ναού στην περιοχή μας μετά την ανατίναξη του Προφήτη Ηλία στο Αγιοφάραγγο πριν λίγα χρόνια.

arxagelowmixail 1

arxagelowmixail 2

arxagelowmixail 3

arxagelowmixail 5

arxagelowmixail 8

1lagolio 4

1lagolio 5

1lagolio 7

Εμφανίσεις: 301331
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: