Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias Mon, 19 Mar 2018 22:52:43 +0200 Joomla! - Open Source Content Management el-gr Λαμπρός εορτασμός του 1821 στo Port Adelaide Αυστραλίας http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias/20624-lampros-eortasmos-tou-1821-sto-port-adelaide-australias http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias/20624-lampros-eortasmos-tou-1821-sto-port-adelaide-australias prot 1

Πλήθος κόσμου και επισήμων χειροκρότησε την άρτια οργανωμένη εκδήλωση για την Εθνική επέτειο του 1821 και τους Ήρωες του Γένους των Ελλήνων την Κυριακή 18 Μαρτιου 2018.

Το θεατρικό «Οι Μεσολογγίτισσες» με τις ανεπανάληπτες ερμηνείες , η ομιλία για τον Εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό , οι θαυμάσιες απαγγελίες ποιημάτων, οι χοροί από τα λεβεντόκορμα νιάτα του Ελληνικού σχολειού ενορίας, οι ύμνοι από την Βυζαντινή χορωδία και την Γυναικεία χορωδία της ενορίας αναπτέρωσαν το ελληνικό φρόνιμα των παρευρισκομένων οι οποίοι ξέσπασες σε ζητωκραυγές μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος ο Ιερατικός προϊστάμενος της ενορίας π. Ιωάννης Χωραΐτης ο πρόεδρος της ενορίας κοινότητος κ. Ιωάννης Δουβαρτζίδης

Ο πρόεδρος της Διακοινοτικής επιτροπής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας κ. Κωνσταντίνος Δάλας ο άρχων του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως κ. Ιωάννης Κιοσόγλου ο Ομοσπονδιακός υπουργός κ Ευστάθιος Γεωργανάς, πλήθος ιερέων και άλλων επισήμων.

{loadposition adsense}

]]>
Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Mon, 19 Mar 2018 10:23:38 +0200
Επικοδομητική ομιλία στο Νόργουντ http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias/20516-epikodomitiki-omilia-sto-norgount http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias/20516-epikodomitiki-omilia-sto-norgount norwood 1

Στα πλαίσια των τακτικών εκδηλώσεων της Κεντρικής Νεολαίας της Τρίτης Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, επραγματοποιήθη την Κυριακή 11 Μαρτίου στο κοινοτικό κέντρο της Ενορίας-Κοινότητος του Προφήτη Ηλία Νόργουντ, ομιλία στην αγγλική γλώσσα, από τον π.Κωνσταντίνο Σκουμπουρδή, με θέμα " Christ is Risen", την οποίαν παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον, πολλοί νέοι της περιοχής.

Εις το τέλος της ομιλίας παρετέθη υπό την νεολαία της Ενορίας του Προφήτη Ηλία νηστίσιμα εδέσματα για όλους τους παρευρισκόμενους.

Η ομιλία ήταν η δεύτερη από τρείς ομιλίες που διοργανώνει η Κεντρική Νεολαία κατά την διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

norwood 2

norwood 2

norwood 2

{loadposition adsense}

]]>
Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Mon, 12 Mar 2018 12:37:36 +0200
Δέρβης Ιεζεκιήλ: ''Οι δυνατοί του κόσμου φοβούνται την Ελλάδα'' http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias/20299-derbis-iezekiil-oi-dunatoi-tou-kosmou-fobountai-tin-ellada http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias/20299-derbis-iezekiil-oi-dunatoi-tou-kosmou-fobountai-tin-ellada derbis

Γράφει η Romfea.gr


Μέγα πάθος επικράτησε χθες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που οργανώθηκε έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μελβούρνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Συλλαλητήριο μίλησε και ο Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, ο οποίος συγκίνησε τους Ομογενείς με το πάθος του για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

"Οι Μακεδόνες είναι Έλληνες, κάτι που δυστυχώς το ξεχνούν οι δυνατοί του κόσμου και θέλουν να αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν για να μικρύνουν την Ελλάδα" - τόνισε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ.

Επίσης ο Επίσκοπος Δέρβης πρόσθεσε: "Φοβούνται την Ελλάδα, φοβούνται τον πολιτισμό της, φοβούνται την πίστη της"

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΕΡΒΗΣ:

{youtube}d8FpXpMmAlA{/youtube}

{loadposition adsense}

]]>
Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Mon, 26 Feb 2018 19:31:36 +0200
Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πέρθης http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias/20294-kuriaki-tis-orthodojias-ston-in-agion-konstantinou-kai-elenis-perthis http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias/20294-kuriaki-tis-orthodojias-ston-in-agion-konstantinou-kai-elenis-perthis ort 1

Γράφει ο Αρχιμ. Ελπίδιος Καραλής


Η Κυριακή της Ορθοδοξίας γιορτάστηκε με μεγάλη λαμπρότητα στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Πέρθη, Δυτικής Αυστραλίας, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

Η περιφορά των αγίων εικόνων έγινε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας όπου άνδρες, γυναίκες και παιδιά πήραν μέρος κρατώντας εικόνες του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων εις ανάμνηση της αναστηλώσεως των Αγίων Εικόνων και το θρίαμβο της Ορθοδοξίας κατά της αιρέσεως.

Ηταν όμορφο να βλέπεις προσήλυτους στην Ορθόδοξη πίστη να κρατούν επίσης εικόνες και να παίρνουν μέρος στην περιφορά.

Στο κήρυγμά του, ο Αρχιμ. Ελπίδιος Καραλής έδωσε έμφαση στη νίκη της Ορθοδοξίας μετά από μακροχρόνιο αγώνα και υπενθύμισε στο εκκλησίασμα ότι σε κάθε εποχή έχουμε την εμφάνιση ψευδών διδασκαλιών και γι αυτό χρειάζεται να διακρίνουμε συνεχώς την αλήθεια από το ψεύδος.

ort 2

ort 2

ort 2

ort 2

ort 2

ort 2

ort 2

ort 2

ort 2

ort 2

ort 2

ort 2

ort 2

ort 2

ort 2

ort 2

ort 2

{loadposition adsense}

]]>
Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Mon, 26 Feb 2018 13:56:19 +0200
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Νόργουντ (ΦΩΤΟ) http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias/20255-i-kuriaki-tis-orthodojias-sto-norgount-foto http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias/20255-i-kuriaki-tis-orthodojias-sto-norgount-foto norwood 4

Ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας εορτάστηκε εφέτος με ιδιαιτέρα τιμή στην Κοινότητα-Ενορία του Προφήτη Ηλία Νόργουντ.

Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Σταύρος Ψαρομμάτης βοηθούμενος υπό του Διακόνου π. Γκόραν Μίλορατ ετέλεσε την περιφορά των Ιερών εικόνων γύρωθεν του Ιερού Ναού.

Στην Θεία Λειτουργία και την λιτάνευση των Ιερών εικόνων, παράλληλα μετά των πιστών ενοριτών, παρέστησαν ο Εντιμότατος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αδελαῒδα κ. Ανδρέας Γούρας μετά της οικογενείας του, ο Έκδικος Άρχοντας του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ιωάννης Κιοσόγλου μετά της συζύγου του, ο Δημαρχιακός Σύμβουλος το Γουέστ Τόρρενς κ. Γεώργιος Δημητρίου μετά της συζύγου του, και άλλοι επίσημοι.

Στο τέλος της περιφοράς των Ιερών εικόνων, έλαβε χώρα το επίσημο άνοιγμα της 34ης Εκθέσεως ορθοδόξου χριστιανικού βιβλίου και βυζαντινής εικόνας.

Με ενδιαφέρον οι επισκέπτες εδιάβαζαν τους τίτλους των βιβλίων ενθουσιασμένοι από το πλούσιο και ελκυστικό περιεχόμενο της Εκθέσεως.

Στο τέλος παρακάθησαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι σε πλούσιο νηστίσιμο μεσημεριανό γεύμα, πού με αγάπη προσέφερε η Φιλόπτωχος Αδελφότητα.

{youtube}Jtqj7T4HhfM{/youtube}

norwood 1

norwood 1

norwood 1

norwood 1

norwood 1

norwood 1

norwood 1

norwood 1

norwood 1

{loadposition adsense}

]]>
Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Sun, 25 Feb 2018 10:19:04 +0200
Αγιασμός στο Κολλέγιο του Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον (ΦΩΤΟ) http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias/19979-agiasmos-sto-kollegio-tou-agiou-georgiou-themparton-foto http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias/19979-agiasmos-sto-kollegio-tou-agiou-georgiou-themparton-foto thebarton 5

Ετελέσθει την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, ο Αγιασμός επί τη ενάρξει της σχολικής χρονιάς 2018 του Ελληνορθοδόξου Κολλεγίου Αγίου Γεωργίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον, υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Διογένη Πατσούρη συμπαραστατουμένου υπό των ιερέων, π. Κωνσταντίνου Σκουμπουρδή, π. Μιχαήλ Ψαρομμάτη και π. Ιερεμία Krieg.

Στην ακολουθία εκτός από των μαθητών και μαθητριών, παρευρέθησαν ο Γενικός Πρόξενος στην Αδελαΐδα κ. Ανδρέας Γούρας, ο Πρόεδρος της Κοινότητος-Ενορίας Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον κ. Γεώργιος Πορτοκαλάς, η Διευθύντρια του Κολλεγίου κ. Γεωργία Καδή, το διδακτικό προσωπικό, καθώς γονείς και μέλη της Κοινότητας-Ενορίας Αγίου Γεωργίου.

Το Κολλέγιο του Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον βρίσκεται στη Νότια Αυστραλία και τελεί υπό την πνευματική Επιστασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Στεγάζεται σε δύο μεγάλα κτηριακά συγκροτήματα και λειτουργούν τάξεις από την προσχολική ηλικία, μέχρι και την Τρίτη Λυκείου. Κύριοι άξονες του Κολλεγίου είναι η ελληνική γλώσσα καί η ορθόδοξος πίστις, καλλιεργώντας το Ελληνορθόδοξο ήθος των παιδιών μας, μέσα στο πλαίσιο
του Νοτιοαυστραλιανού Εκπαιδευτικού Συστήματος.

Ο π. Μιχαήλ Ψαρομμάτης μετά το πέρας
του Αγιασμού, ωμίλησε επικαίρως στους μαθητές, τονίζοντας τον σπουδαίο ρόλο που παίζει η εκκλησία στην ελληνορθόδοξη παροικία μας και παρότρυνε γονείς και παιδιά, να συνεχίσουν την φοίτησή τους στο Κολλέγιο το οποίο διαθέτει εξαιρετικό και υπεύθυνο διδακτικό προσωπικό. Παράλληλα αναφέρθηκε στην συμβολή της μυστηριακής ζωής για την πρόοδο στις σπουδές τους και περαιτέρω σταδιοδρομία τους.

Στη συνέχεια μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου, ευχόμενος στους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό ψυχοσωματική υγεία και καρποφόρα και ευλογημένη σχολική χρονιά.

thebarton 1

thebarton 1

thebarton 1

thebarton 1

thebarton 1

{loadposition adsense}

]]>
Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Wed, 07 Feb 2018 08:53:09 +0200
Θεμελίωση Αίθουσας Εκδηλώσεων της Ι.Μ. Αγ. Νεκταρίου Κρόιντον Πάρκ http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias/19746-themeliosi-aithousas-ekdiloseon-tis-im-ag-nektariou-krointon-park http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias/19746-themeliosi-aithousas-ekdiloseon-tis-im-ag-nektariou-krointon-park themeliosi 3

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στο πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Αγιασμός και η τελετή θεμελίωσης της αίθουσας εκδηλώσεων της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Croydon Park υπό του Αρχιμ.π. Σιλουανού Φωτεινέα συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος στην Αδελαΐδα κ. Ανδρέας Γούρας, ο Πολιτειακός Θησαυροφύλακας κ. Αναστάσιος Κουτσαντώνης, ο Υπουργός Υγείας κ. Peter Malinauskas, ο Πρόεδρος της Πολιτειακής Βουλής κ. Mike Atkinson και πλήθος πιστών.

Στο πέρας της τελετής παρεκάθησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι στο γεύμα υπέρ ενισχύσεως για την ανέγερση της καινούργιας αίθουσας στο προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής.

Κατά την διάρκεια του γεύματος εδόθη στην Ιερά Μονή μια επιταγή 200,000 δολαρίων για την ανέγερση της αίθουσας, από τον κ. Malinauskas εκ μέρους της Κυβέρνησης της Νοτίου Αυστραλίας.

themeliosi 1

themeliosi 1

themeliosi 1

themeliosi 1

themeliosi 1

themeliosi 1

themeliosi 1

{loadposition adsense}

]]>
Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Sun, 28 Jan 2018 19:30:18 +0200
Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας (ΦΩΤΟ) http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias/19389-katadusi-tou-timiou-staurou-stin-perthi-tis-dutikis-australias-foto http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias/19389-katadusi-tou-timiou-staurou-stin-perthi-tis-dutikis-australias-foto perth 10

Γράφει ο Κώστας Δημητριάδης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε φέτος, Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018, η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην Περθη της Δυτικής Αυστραλίας.

Μετά τις Θείες Λειτουργίες στους Ναούς της Πέρθης οι πιστοί κατέκλυσαν τον κολπίσκο της Ματίλντας (Matilda Bay) του ποταμού Swan με φόντο στην άλλη όχθη το εμπορικό κέντρο της Πέρθης.

Στη διοργάνωση της τελετής/εκδήλωσης συνέβαλαν όλες οι ενορίες της παροικίας. Τραπέζια κάτω από τέντες, περίπτερα με φαγητά και στο μενού σουβλάκια, ψητά λουκάνικα, γλυκά και ποτά. Συντονιστής ο Αρχιμ. Ελπίδιος Καραλής.

Η τελετή άρχισε στις 12.30 το μεσημέρι από μια εξέδρα στημένη στο κέντρο της γραφικής περιοχής.

Παρόντες στην εξέδρα ο Πρόξενος της Ελλάδας Αντώνιος Κολιάδης, η Ναυτιλιακή Ακόλουθος Αικατερίνη Σκιαδά, ο νέος Διευθυντής του Ελληνικού Ορθόδοξου Σχολείου του Αγίου Ανδρέα κ. Craig D'cruz με τη σύζυγό του.

Μπροστά στην εξέδρα οι κολυμβητές που βούτηξαν στα νερά του ποταμού για να ανασύρουν το Τίμιο Σταυρό. Η κατάδυση του έγινε από ένα πλοιάριο σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την όχθη.

Νικητής ο δεκαεξάχρονος Ευστάθιος (Στάθης) Μανιός. Στο νικητή απονεμήθηκε ένας χρυσός σταυρός, δώρο της οικογένειας του Χρήστου Γκόγκου και σε όλους τους άλλους κολυμβητές ένα μικρό δώρο από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Στη φετινή εκδήλωση παραβρέθηκαν πάνω από χίλια άτομα. Μεταξύ τους και τα πληρώματα της Ελληνικής Ομάδας ιστιοπλοΐας που συμμετείχε στους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος κατηγορίας 420 στο Fremantle.

Η Αριάδνη-Παρασκευή Σπανάκη και η Μυρτώ Παπαδοπούλου που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία ηλικίας 17 ετών και ο Κωνσταντίνος Βαρδαλής, Παναγιώτης Ματσαδές, Τέλης Αθανασόπουλος και Δημήτρης Τάσιος.

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

{loadposition adsense}

]]>
Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Tue, 09 Jan 2018 11:44:52 +0200
Η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στο Newcastle της Αυστραλίας http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias/19362-i-despotiki-eorti-ton-theofaneion-sto-newcastle-tis-australias http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias/19362-i-despotiki-eorti-ton-theofaneion-sto-newcastle-tis-australias theofania newcastle 1

Μέσα στον κατάμεστο από πιστούς Ναό των Αγίων Αποστόλων στην πόλη του Newcastle, γιορτάστηκε κι εφέτος, όπως και απο τον απανταχού Ελληνισμό, η Μεγάλη Γιορτή των Θεοφανείων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και παρά την υψηλη θερμοκρασία των 42 βαθμών Κελσίου που επικατούσε στην περιοχή, μεγάλος αριθμός πιστων μετέβη εις την Ιστορική Τοποθεσία, γνωστή ως Bogie Hole, για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, στο ίδιο ακριβώς σημείο που η τελετή αυτή επαναλαμβάνεται για τα τελευταία εξήντα χρόνια.

Η "τρύπα" Bogey, που είναι μια μεγάλη πισίνα σκαμμένη πάνω στους βράχους ακριβώς δίπλα στα κύμματα του Ωκεανού, κατασκευάστηκε από τους πρώτους Κατάδικους με εντολή του Στρατιωτικού διοικητή Morisset περίπου το 1820, για προσωπική του χρήση.

Ο Morisset ήταν Διοικητής του Newcastle από το 1819 έως το 1822. Καταλαβαίνει κανείς το εκπληκτικό επίτευγμα των Καταδίκων, όταν δεί τα άγρια κύματα του Ωκεανού να χτυπούν ανηλέητα τους βράχους που περικλείουν την πισίνα.

Αρχικά ήταν γνωστή ως "Λουτρά του Διοικητού". Το όνομα "Bogey Hole" χρησιμοποιήθηκε αργότερα όταν δόθηκε για χρήση του κοινού, και προέρχεται από την λέξη "Μπόγκι" που στη γλώσσα των Αυτόχθονων σημαίνει "κολύμπι".

Ο νεαρός Παναγιώτης Μπίνος, ηταν αυτός που μαζί με άλλους νέους της Παροικίας βούτηξε στη θάλασσα και ανέσυρε τον Σταυρό τον οποίον εν συνεχεία παρέδωσε στον Ιερατικώς Προιστάμενο π. Νικόλο Σκορδίλη.

Η στιγμή ήταν πολλή συγκινητική όταν η μητέρα του κυρία Βούλα και οι αδελφές του Αγκέλικα και Ταλιθά με δάκρυα στα μάτια τον αγκάλιασαν για να τον συγχαρούν για την ξεχωρηστή ευλογία που την ημέρα αυτή δέχθηκε.

Αυτό που δεν γνώριζαν οι περισσότεροι απο τους παρόντες ήταν το βαρύ πένθος του νεαρού Παναγιώτη για τον αδελφικό του φίλο Ισαάκ που χάθηκε μόλις την προηγούμενη μέρα σε τραγικό δυστύχημα με βάρκα στον ποταμό Ουίλιαμς στην περιοχή του Raymond Terrace βορειότερα του Newcastle.

Η συγκίνηση μεταδόθηκε αμέσως μεταξύ των πιστών και δεν υπήρξε μάτι που να μήν δάκρυσε βλέποντας τον θρήνο του νεαρού Παναγιώτη για τον αδικαχαμένο φίλο του.

Την Τελετή παρηκολούθησαν ο σεβάσμιος Γέροντας, π. Ευθύμιος Λαμπρόπουλος, ο Πρόξενος της Ελλάδος κ. Ζήσσης Ανδρέου Αντωνιάδης συνοδευόμενος από την ευγενεστάτη σύζυγο του κα Ιωάννα, ο Πρόεδρος της Ενορίας Κοινότητος Newcastle κ. Απόστος Μυλωνάς με την σύζυγο του κα Ελένη, ο γνωστός Οδοντίατρος απο το Σύδνευ κ. Ιωάννης Δημητρίου και πλήθος πιστών.

Σε όλους όσους συμμετείχαν στην Τελετή της Κατάδυσης και έπεσαν στην θάλασσα στην προσπάθεια τους να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό, εδόθηκαν αναμνηστικές ευλογίες από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, καθώς επίσης και αναμνηστικές μπλούζες με κεντημένο τον Δικέφαλο και την Ενδειξη "ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ".

Ο νεαρός Παναγιώτης Μπίνος, δέχθηκε τις ευλογίες του π. Νικολάου, έναν ασημένιο Επιστήθιο Σταυρό εκ μέρους της Ενορίας Κοινότητος των Αγίων Αποστόλων, καθώς επίσης και την αγάπη, τις ευχές και τα θερμά συγχαρητήρια όλων όσων παρευρέθηκαν στην ιερή αυτή Τελετή.

{loadposition adsense}

]]>
Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Sun, 07 Jan 2018 21:24:54 +0200
Θεοφάνεια στο Σύδνεϋ κάτω από θερμοκρασίες ρεκόρ http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias/19360-theofaneia-sto-sudne%CF%8B-kato-apo-thermokrasies-rekor http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-australias/19360-theofaneia-sto-sudne%CF%8B-kato-apo-thermokrasies-rekor theofania sidney 3

Σύνταξη: Πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Σκούτας


Mε τον υδράργυρο να υπερβαίνει τους 45 βαθμούς στο Σύδνευ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ έριψε τον Τίμιο Σταυρό στα πεντακάθαρα νερά του κόλπου Γιάρρα Μπέη (Yarra Bay) την Κυριακή 7η Ιανουαρίου 2018.

Ο Κοινός Εορτασμός των Θεοφανείων στον οποίο συμμετέχουν όλες οι Ενορίες- Κοινότητες του Σύδνευ τελείται τα τελευταία 27 χρόνια με φροντίδα της Οργανωτικής Επιτροπής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Περίπου 7,000 πιστοί κατέκλησαν την παραθαλάσσια τοποθεσία του Γιάρρα Μπέη για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Καταδύσεως ενώ πάνω από 170 νέοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να ανασύρουν τον Σταυρό από τη θάλασσα.

Τελικά ο κ. Δημήτριος Χατζητουλόυσης από την Ενορία του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Redfern) ανέσυρε τον Σταυρό προς χαρά όλων των προσκυνητών.

Ενώπιον Κλήρου και Λαού και εκπροσώπων των Ελληνικών και Αυστραλιανών Αρχών ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ προσέφερε στον κ. Χατζητουλούση εικόνα του Χριστού.

Ο Θεοφιλέστατος, εκπροσωπώντας τον Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατον Αρχιεπίσκοπον Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανόν, απηύθυνε σύντομο Μήνυμα για την Εορτή των Θεοφανείων στα Αγγλικά και Ελληνικά τονίζοντας την ιερότητα του ανθρώπου ως δημιούργημα του Θεού. Ευχήθηκε το μήνυμα του Φωτός να συνετίζει τον άνθρωπο σε έναν κόσμο που καλύπτεται όλο και περισσότερο από το Σκοτάδι της βίας, των ψυχρών φόνων, των εκτελέσεων των γενοκτονιών, σε κάθε περίπτωση από την έλλειψη της αγάπης προς τον Συνάνθρωπο.

Τόνισε δε ότι η φανέρωση του Τριαδικού μας Θεού κατά τη Βάπτιση του Χριστού μάς καλεί σε βαθύτερη πίστη και ευλάβεια.

Στη συνέχεια μίλησαν ο νέος Γενικός Προξενος της Ελλαδος στο Σύδνεϋ κ. Χρηστος Καρράς, ο Εντιμώτατος. κ. Matt Thistlethwaite εκπροσωπώντας τον Αρχηγό της Κοινοπολιτειακής Κυβέρνησης κ. Bill Shorten, η κα. Ελένη Πετινού εκπροσωπώντας την Πρωθυπουργό της Πολιτείας Νέας Νότιας Ουαλίας κ. Gladys Berejiklian, ο Εντιμώτατος κ. Michael Daley εκπροσωπώντας τον Αρχηγό της Πολιτειακής Αντιπολίτευσης κ. Luke Foley, και η Αντιδήμαρχος της πόλεως ΡάντουΪκ ομογενής Σύμβουλος κ. Αλεξάνδρα Luxford.

Τέλος, ακολούθησε ελληνικότατο Πανηγύρι υπό την ευωδία των ψησταριών, με τα Παροικιακά χορευτικά συγκροτήματα να παρουσιάζουν αυθεντικούς χορούς της Πατρίδας, και οι χιλιάδες των παρευρισκομένων να χορεύουν στους ρυθμούς της ελληνικής μουσικής μέχρι το ηλιοβασίλεμα.

theofania sidney 1

theofania sidney 1

theofania sidney 1

{loadposition adsense}

]]>
Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Sun, 07 Jan 2018 20:44:08 +0200