Γράφτηκε από τον/την Νέος Κόσμος. Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

tmgeorgeΜε αφορμή την φιλανθρωπική αθλητική διοργάνωση «London’s Fastest Executive Race 2018», που στόχο έχει να συλλέξει το ποσόν των $300,000 για την ενίσχυση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας μέσα από το ειδικό πρόγραμμα ανάγνωσης «Room to Read», οι μαθητές του Ελληνορθόδοξου Κολεγίου Αγίου Γεωργίου, που λειτουργεί στην περιοχή Θέμπαρτον Αδελαΐδας, ανέλαβαν να συμμετέχουν στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία διαβάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του Κολεγίου, Τζωρτζίνα Καδή, στόχος κάθε μαθητή είναι να διαβάσει όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία μέσα στο χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, ούτως ώστε όλοι μαζί να καταφέρουν να συλλέξουν ένα σημαντικό ποσό, το οποίο πρόκειται να διατεθεί για να ενισχύσουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες νεαρών μαθητών και μαθητριών σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας.

«Για κάθε βιβλίο που διαβάζει καθένας από τους μαθητές και τις μαθήτριες μας θα υπάρχει ανταμοιβή που θα αντιστοιχεί σε 50 σεντς του δολαρίου. Στόχος των παιδιών είναι να φτάσουν συνολικά 1.500 αναγνώσεις βιβλίων, ενώ ένα συμπληρωματικό ποσό θα διατεθεί από το κολέγιό μας ώστε να κατανοήσουν τα παιδιά μας πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση και ειδικά η γνώση γραφής και ανάγνωσης σε μικρή ηλικία για όλα τα παιδιά του κόσμου.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτήν την πρωτοβουλία και συνεργαζόμαστε με τον μοναδικό Νοτιοαυστραλό που συμμετέχει στην διοργάνωση «London’s Fastest Executive Race 2018» για να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή, τον ομογενή νομικό Ιάσωνα Καρρά, που βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο και στοχεύει με την συμμετοχή του να καταφέρει να συνεισφέρει το συνολικό ποσό των $10,000 δολαρίων.

«Αν καταφέρουμε να κατακτήσουμε τον στόχο μας, το ποσό που θα συλλέξουμε θα είναι αρκετό για να συντηρήσει τις ανάγκες μιας ολόκληρης σχολικής τάξης», κατέληξε η διευθύντρια, Τζωρτζίνα Καδή.

Εμφανίσεις: 300319
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: