Γράφτηκε από τον/την . Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

melvourni 3

Σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς και κατανύξεως, εορτάσθηκε την Τρίτη ημέρα της Διακαινησίμου, η εορτή ευρέσεως της Παναγίας Της Πορταϊτισσας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεότοκου, Μελβούρνης, στον οποίο θυσαυρίζεται αντίγραφο του Ιερού Εικονίσματος, από την Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους.

Την παραμονή της εορτής, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ.

Ο Εσπερινός είχε και εφέτος πανορθόδοξο χαρακτήρα με αντιπροσώπους από την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας.

Ο Εσπερινός ετελέσθει σε τέσσερις γλώσσες, Ελληνική, Αραβική, Αγγλική και Ρουμανική.

Οι χωροδίες Ρωμανός ο Μελοδός της Αντιοχειανής Εκκλησίας και Δαυίδ ο Ψαλμωδός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας λάμπρυναν την ακολουθία.

Στον λόγο του, ο οποίος ήταν στην Αγγλική γλώσσα, λόγο των πολλών πιστών άλλων εθνικοτήτων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δέρβης μήλησε για την πλούσια παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας προπαντός στην Πασχαλινή περίοδο και την ανάγκη αλληλοϋποστήριξης όλλων των Ορθοδόξων, συγκεκριμένα αυτών της Μέσης Ανατολής που διώκονται συνεχώς.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ετελέσθη ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο αφιερωμένο στην Παναγία Πορταϊτισσα, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου, με τη συμμετοχή του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Συνεσίου Φράγκου, Αιδεσιμότατου, Πρεσβυτέρου Γεωργίου Φράγκου, προΐσταμένου του Ιερού Ναού και Ιερολογιότατου Διακόνου Γεωργίου Βρυώνη.

Ο Θεοφιλέστατος μεταβίβασε τις Πασχαλινές ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Στυλιανού, στόν Λαό, και διηγήθηκε την Ιστορία της ευρέσεως Της Ιεράς Εικόνος της Πορταϊτίσσης.

melvourni 1

melvourni 1

melvourni 1

melvourni 1

melvourni 1

melvourni 1

melvourni 1

Εμφανίσεις: 304913
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: