Γράφτηκε από τον/την . Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Afstralia 31

Της Θεοδώρας Μαϊου


Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και μυσταγωγίας πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Πάσχα στις περισσότερες εκκλησίες της Νότιας Αυστραλίας με τη συμμετοχή των πιστών φέτος να ξεπερνά κάθε προσδοκία όχι μόνο την βραδιά της Ανάστασης αλλά και καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας.

Ιδιαίτερα συγκινητικό το ενδιαφέρον και η προθυμία της νεολαίας των ενοριών να συμμετέχουν στο στολισμό του επιταφίου και στις εκδηλώσεις του Πάσχα, γεγονός που δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα πως και οι επόμενες γενιές ενδιαφέρονται όχι μόνο να συμμετέχουν αλλά και να αναλάβουν να διατηρήσουν ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας στο μέλλον.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, χοροστάτησε την Παρασκευή το βράδυ στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον, μια από τις μεγαλύτερες ενορίες της Αδελαΐδας.

Το παρών έδωσαν εκεί ο πολιτειακός θησαυροφύλακας Τομ Κουτσαντώνης, ο ομοσπονδιακός βουλευτής Στάθης Γεωργανάς καθώς και ο ομοσπονδιακός γερουσιαστής Νικ Ξενοφών.

Οι τρεις πολιτικοί συνόδευσαν τον Θεοφιλέστατο, τον ιερατικώς προϊστάμενο της Ενορίας πατέρα Διογένη Πατσούρη και τον πατέρα Κωνσταντίνο Σκουμπουρδή, στο προαύλιο της εκκλησίας για να ξεκινήσει η περιφορά του επιταφίου η οποία διήρκησε αρκετή ώρα, λόγω της αυξημένης συμμετοχής των πιστών στην συγκεκριμένη ενορία, η οποία φέτος κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχής πιστών.

Η βραδιά της Ανάστασης κύλησε στο ίδιο κλίμα με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό και τους πιστούς να καταφτάνουν στις ενορίες για να παραλάβουν το Άγιο Φως, κάνοντας το φετινό Πάσχα ιδιαίτερο και αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τη σημαντικότητα της διατήρησης και της διάδοσης των ελληνικών παραδόσεων σε μια μακρινή ήπειρο όπως είναι η Αυστραλία. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 302743
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: