Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

sidneu 3

Γράφει ο π. Στυλιανός Σκούτας


Εκκλησία και Ομογένεια, με ομοψυχία και πατριωτικό παλμό, έδωσαν το παρόν στους εορτασμούς για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας που έλαβε χώρα την Κυριακή 26η Μαρτίου στο Σύδνεϋ.

Τις εκδηλώσεις που οργανώνονται από κοινού από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και την Ελληνική Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας υποδέχθηκε η πιό υπέροχη ανοιξιάτικη μέρα καλώντας την Παροικία να ανταποκριθεί με ενθουσιασμό.

Το πρωΐ ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανός τέλεσε την Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ αργότερα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ τέλεσε την Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων στο κέντρο της πόλης.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρέλαση περίπου 4,000 μαθητών και μαθητριών που κατέληξε στην ´Οπερα του Σύδνεϋ όπου πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης εκδήλωση με τραγούδια, ποιήματα, ομιλίες και ελληνικούς χορούς από την μαθητιώσα νεολαία.

Την Εθνική Επέτειο τίμησαν, εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανό και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας ΝΝΟ κ. Χάρη Δανάλη, η Πρέσβειρα της Ελλάδος κα Αικατερίνη Ξαγοράρη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ δρ. Σταύρος Κυρίμης ο Υπουργός κ. Αθανάσιος Συνοδινός εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας κ. Malcolm Turnbull, η Πρωθυπουργός της Πολιτείας Νέας Νότιας Ουαλίας κα. Gladys Berejiklian, ο Αρχηγός της Κοινοπολιτειακής Αντιπολίτευσης κ. Bill Shorten, o Aρχηγός της Πολιτειακής Αντιπολίτευσης κ. Luke Foley, και ελληνικής καταγωγής βουλευτές και κοινοτικοί σύμβουλοι.

Με την πληθώρα προσέλευσή της σε όλες τις εκδηλώσεις για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 η Ομογένεια απέδειξε για μια ακόμη φορά την αμέριστη αγάπη της για την Πατρίδα.

Φωτογραφίες: Νίκος Μπουρδανιώτης, Bourdo Photography

sidneu 1

sidneu 1

sidneu 4

Εμφανίσεις: 304108
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: