Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

agiasmos-melbourni-1

Την Κυριακή 8η Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε για 33η συνεχή χρονιά, ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Μελβούρνης, Princes Pier. 

Η οργανωτική επιτροπή της 2ας Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, προεδρεύοντος υπό των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου, με πολύ κόπο και χρόνο διοργανώνουν κάθε έτος το μεγαλύτερο Ελληνικό πανηγύρι του καλοκαιριού. 

Το λιμάνι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας, διότι, τις δεκαετίες του 50 και 60, αποβιβάστηκαν οι περρισότεροι Έλληνες της ομογένειας από το διπλανό λιμάνι του Station Pier.

Στήν τελέτη, Προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, με την συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μιλητουπόλεως Κ. Ιακώβου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου της Ρουμανικής Εκκλησίας Κ. Μιχάηλ καθώς και την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Μελβουρνης. 

Υπήρξε και η Παρουσία αντιπροσώπων όλων των κυβερνητικών αρχών του κρατικού κοινοβουλίου, της πολιτείας, και του δήμου καθώς και αντιπροσωπεία της Ελληνικής Γενικής Πρόξενου έν Μελβούρνη.

Ο 23χρονός Παναγιώτης Ελευθεράκης ανέσυρε από τα νερά, τόν Σταυρό. 

Μετά το πέρας της τελετής, συνέχισε το πατροπαράδωτο μεγάλο Ελληνικό πανηγύρι, που προσελκύει κόσμο από πολλές και διάφορες εθνικότητες των κατοίκων της Μελβούρνης.

agiasmos-melbourni-2

agiasmos-melbourni-3

agiasmos-melbourni-4

agiasmos-melbourni-5

agiasmos-melbourni-6

agiasmos-melbourni-7

agiasmos-melbourni-8

Εμφανίσεις: 302184
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: