Γράφτηκε από τον/την Ι.Α. Αμερικής. Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018

gop 2016 convention hera

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής συνέλεξε έως σήμερα το ποσό των 237.438 δολαρίων Αμερικής για την ανακούφιση των πληγέντων των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου Ιουλίου στην ανατολική Αττική.

Το ως άνω ποσό συνελέγει κατόπιν της Εγκυκλίου του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου προς τις ενορίες και τους πιστούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής διά της οποίας παρότρυνε να απευθυνθούν δεήσεις υπέρ υγείας και ανακουφίσεως των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής και την περιφορά ειδικού δίσκου στις ενορίες της Αρχιεπισκοπής για την προσφορά βοηθείας στους πληγέντες από την πυρκαγιά.

«Είμεθα ιδιαίτερα ευγνώμονες προς τις ενορίες μας και τον πιστό λαό της Αρχιεπισκοπής για την ακόμη μία φορά γενναιόδωρη ανταπόκρισή τους στις ανάγκες των πληγέντων από την καταστροφή. Αυτή η προσφορά αγάπης θα βοηθήσει τους αδελφούς μας να ανοικοδομήσουν τα σπίτια τους και ν' ανακτήσουν την ζωτικότητά τους, θα αποτελέσει επίσης μαρτυρία των ισχυρών δεσμών Πίστεως και Κληρονομιάς που μοιραζόμεθα με τους αδελφούς μας στην Ελλάδα εδικά σε τέτοιες τραγικές συνθήκες», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.

Κατόπιν οδηγίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα χρήματα που εισεπράχθησαν για το Ταμείο Αρωγής Πυρκαγιών Αττικής διαβιβάζονται σε λογαριασμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος γι' αυτόν τον φιλανθρωπικό σκοπό.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανέφερε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από κάθε Επαρχία του Θρόνου θα διανεμηθούν από το Πατριαρχικό Γραφείο των Αθηνών και σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις των πληγεισών περιοχών προς τα άτομα που έχουν ανάγκη.

Εμφανίσεις: 266576
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: