Γράφτηκε από τον/την Romfea. Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015

ameriki

(Η Romfea.gr έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα αναδημοσίευσης των ειδήσεων του Εθνικού Κήρυκα)


Ερευνα που διεξήγαγε το γνωστό Κέντρο Μελετών και Ερευνών θρησκευτικών, κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων με την ονομασία Pew Research Center, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Ορθοδοξία στις Ηνωμένες Πολιτείες για την οποία προκύπτει ότι βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Η έρευνα παρουσιάζει αριθμητικά ευρήματα για την Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες συγκριτικά με άλλες Χριστιανικές και Μη-Χριστιανικές Θρησκευτικές Οντότητες.

Συγκεκριμένα, αναγράφεται στην έρευνα ότι «οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο όσον αφορά την πιστότητα τους στην Ορθόδοξη Πίστη από γενιά σε γενιά, δηλαδή μόνο οι μισοί δηλώνουν ταυτισμένοι με την Ορθόδοξη πίστη ανά τη χώρα ανάμεσα σε Χριστιανούς και Μη Χριστιανούς.

Πιο ειδικά, μόνο το 53% των ενηλίκων οι οποίοι ανατράφηκαν μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία εξακολουθούν να αποκαλούν τους εαυτούς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, σε σύγκριση με τους Ινδουιστές που βρίσκονται στο 80%, τους Εβραίους με 75%, τους Μορμόνους με 64% και τους Ρωμαιοκαθολικούς με 59%».

Οι γάμοι εμφανίζουν γενική πτώση κατά 6%, αλλά οι αριθμοί των γάμων των Ορθόδοξων Χριστιανών είναι σε κατά πολύ χαμηλότερο επίπεδο από άλλες Θρησκευτικές Ομάδες.

Το έτος 2007 το 58% των Ορθόδοξων Χριστιανών δηλώθηκαν ως παντρεμένοι, σε σύγκριση με το έτος 2014 που δήλωσαν 48%, εμφανίζοντας μία πτώση του 10%, σε σύγκριση με τους Ρωμαιοκαθολικούς που είχαν πτώση 6%, τους Προτεστάντες 4% και τους Εβραίους 1%.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των γάμων εκείνων που ορίζουν τους εαυτούς τους ως Αθεους μειώθηκε κατά 3%.

Στην έρευνα αναγράφεται επίσης ότι «Η Ορθόδοξη Εκκλησία δείχνει να επηρεάζεται πιο πολύ από τις επιγαμίες (διαθρησκειακούς γάμους) περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες θρησκείες. Οι Ινδουιστές είναι η μοναδική ίσως από οιαδήποτε άλλη Θρησκευτική Ομάδα που έχουν σύζυγο ή σύντροφο ομόθρησκο και το ποσοστό ανέρχεται σε 91%. Ακολουθούν οι Μορμόνοι με 82%, οι Μουσουλμάνοι με 79%, ενώ το 75% των Ρωμαιοκαθολικών και των Ευαγγελικών Προτεσταντών είναι παντρεμένοι ή συμβιώνουν με σύντροφο που είναι της ίδιας Θρησκευτικής Πίστης, ενώ για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ο αριθμός είναι ο μισός, μόνο 53%».

Από οικονομικής πλευράς, «οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί διαθέτουν το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα, συγκρινόμενοι με Χριστιανούς άλλων Χριστιανικών Δικαιοδοσιών.

Το 29% των Ορθοδόξων Χριστιανών έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πέραν των $100,000, σε σύγκριση με τους Ρωμαιοκαθολικούς που έχουν 19% και τους Ευαγγελικούς με 14%».

Από τις Μη- Χριστιανικές Θρησκευτικές Δικαιοδοσίες το 44% των Εβραϊκών οικογενειών έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πάνω των $100,000 , ενώ οι Ινδουιστικές οικογένειες 36%».

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουν τον υψηλότερο δείκτη μετάγγισης της Πίστης στους Αμερικανογεννημένους της πρώτης γενιάς, ποσοστό το οποίο ανέρχεται σε 40%, πολύ υψηλότερο από οποιεσδήποτε άλλες Χριστιανικές Ομάδες.

Οι Ρωμαιοκαθολικοί βρίσκονται στο 275 και οι Προτεστάντες στο 8%.

Από τους Μη Χριστιανούς, οι Μουσουλμάνοι έχουν τον υψηλότερο αριθμό μετάγγισης της πίστης στην πρώτη γενιά των αμερικανογεννημένων κατά 61% και ακολουθούν οι Βουδιστές με 26%.

Ιδιαίτερα δε ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά είναι τα όσα διαλαμβάνονται στην έρευνα για τους διαρκώς αυξανόμενους αριθμούς των ατόμων εκείνων τα οποία δεν εντάσσονται σε καμία μορφή, δομή ή δικαιοδοσία Οργανωμένης Θρησκευτικής ομάδας, Κοινότητας ή Οντότητας και τα οποία χαρακτηρίζονται ως «καμία» (συμμετοχή) και πιο συγκεκριμένα στην Αγγλική ως «none», ως σημειώνεται ότι «δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι ενήλικες συμβάλλονται σ’ αυτή την κατηγορία».

Τονίζεται ότι η έρευνα δημοσιεύθηκε στις 12 Μαΐου 2015 με τίτλο «America’s Changing Religious Landscape» (Αλλάζει ο Θρησκευτικός Χάρτης της Αμερικής) και δείχνει ότι ο θρησκευόμενος πληθυσμός γενικά στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώνεται.

Τα ευρήματα της έρευνας η οποία διεξήχθη ανάμεσα σε περισσότερες από 35 χιλιάδες Αμερικανούς το έτος 2014 κατακλείνει ότι ο αριθμός των ενηλίκων ατόμων 18 ετών και άνω οι οποίοι αναπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί, έχει μειωθεί κατά 8% από το 78,4% στο 70,6% από την τελευταία έρευνα του Κέντρου Pew πριν από εφτά χρόνια.

Εμφανίσεις: 303028
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: