Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

meletios ionasΟι εκδόσεις ΙΩΝΑΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση της μελέτης του Stephen R. Lloyd-Moffett με τίτλο: «Ομορφιά από τις στάχτες», που θα πραγματοποιηθεί στο Βιβλιοπωλείο Εν πλω στο κέντρο της Αθήνας, Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Εμπορικό Κέντρο ATRIUM

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

•π.Αντώνιος Πινακούλας, ιερέας και νομικός
•Θεόδωρος Ζιάκας, συγγραφέας
•Θανάσης Παπαθανασίου, αρχισυντάκτης του περιοδικού ΣΥΝΑΞΗ

Η Βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 19 Μαΐου και ωρα 19.00.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η έκδοση έχει σκοπό να συνδράμει στον φωτισμό της προσωπικότητας του Μητροπολίτου Μελετίου, ώστε οι αναγνώστες να συνειδητοποιούν την αξία του κόπου των αναβαθμών προς την Ιερουσαλήμ του Θεού, για γνωριμία με τον κατοικούντα εν αυτή, Κύριό μας Ιησού Χριστό, που μπορεί να δημιουργήσει «ομορφιά [και] από τις στάχτες» (Ησαΐας 61,3).

Είναι κοινός τόπος και διάγνωση αδιαμφισβήτητη ότι η υπόληψη των κληρικών στις συνειδήσεις τού, ονόματι αλλά και πράγματι, ποιμνίου τους δεν είναι στο υψηλότερο σημείο! Μάλλον το αντίθετο.

Πολλά πράγματα συνήργησαν σ’ αυτό.

Πάνω απ’ όλα ο καριερισμός των κληρικών, που ατυχώς από πατέρες έγιναν διεκπεραιωτές θρησκευτικών αναγκών, συνηθειών και συναισθηματισμών, και αδιαφόρησαν για το σκάνδαλο των συνειδήσεων.

Μέσα σ’ αυτό το κομφούζιο, νομοτελειακή συνέπεια και πορεία είναι η καθίζηση της ποιότητας των κληρικών και η προφανής ελλειμματική σχέση με τους χριστιανούς, πράγμα που γεννάει, εκ μέρους τών έστω κατ’ όνομα χριστιανών, οδύνη, θυμό, απορριπτική αποστασιοποίηση και ανυποληψία.

Σ’ αυτό το κλίμα, το να βρεις κληρικό ποιότητας, αρετής και αγιότητας είναι ευλογία μεγίστη.

Ο Stephen Lloyd-Moffett μάς περιγράφει αυτήν την ευλογία που είχε στη ζωή του. Μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου εκδιπλώνει την ισόβιο πορεία ανάβασης του Μητροπολίτου Μελετίου στην Ιερουσαλήμ του Θεού, και τη συμπόρευση και ένταξη σ’ αυτήν την πορεία κάποιων άλλων, καθώς και του εαυτού του, αφού σε αντίθεση με το γραφικό περιστατικό, «ἠκολούθησαν αὐτῷ» (Λουκ. 9,11), διότι «τὸ πρόσωπον αὐτοῦ ἦν πορευόμενον εἰς Ἱερουσαλήμ» (Λουκ. 9,53).

Εμφανίσεις: 301597
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: