Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

neokoros12

Πάνε τόσοι μήνες απουσίας. Τη μία με είχαν να γυαλίζω την καμπάνα του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών.

«Έκτακτη μετάθεση» μου είπαν και μ’ έστειλαν στην πρωτεύουσα "δι’ ολίγον".

Συνάδελφο της Αμαλίας της νεωκόρισσας, να καθαρίζω τη Μητρόπολη μέχρι να ανοίξει.

Σκόνη δέκα ετών είχε μαζέψει και μ’ έπιασε η μέση να τρίβω τα πλακάκια και τα μάρμαρα.

Νωρίτερα με είχαν στείλει Κρήτη. Να κυνηγάω τους χοχλιούς τους μπουρμπουριστούς για να φάνε οι δεσποτάδες στην Πανορθόδοξη που κατήντησε «Παν – εχθρό – δοξη».

Δοξάστηκαν όλοι οι οχτροί της Ορθοδοξίας αναμεταξύ τους. Γιόμισαν οι πλάτες μαχαιρώματα.

Οι χοχλιοί που λέτε άτιμο πράμα. Δύο από δαύτους δεν έμπαιναν με τίποτα στο τηγάνι. Αντιστέκονταν μέχρι τέλους.

Σαν τον Πειραιώς τον Μασονομάχο και τον Ναυπάκτου τον Επαλξιοκράτη. Οι μόνοι που βαστάνε Θερμοπύλες στην Ορθοδοξία. Καλά τα λέει και ο Ορθόδοξος Τύπος.

Απορώ πώς αντέχουν τους άλλους τους μιαρούς, τους ξιπασμένους που τόλμησαν και υπέγραψαν αυτά τα επαίσχυντα κείμενα της Αγίας Συνόδου.

Κανονικά, προτείνω να κόψουν και κοινωνία με όσους δεσποτάδες έβαλαν τζίφρα κάτω από αυτά τα κείμενα.

Να πάψουν να συλλειτουργούν μαζί τους. Γιατί σήμερα το κάνουν και δεν κρατάνε χαρακτήρα; Να συλλειτουργούν μόνο δυό τους!

Τέτοια σκεφτόμουν και ζαλίστηκα. Πήρα παραμάσχαλα ένα μπουκάλι «Λημνιό» και έφυγα για νησί απόμακρο, ακριτικό.

Εκεί που ο Μητροπολίτης ζητάει μετάθεση από την ημέρα που εξεφώνησε τον ενθρονιστήριο λόγο του.

Μία μετάθεση που ποτέ δεν ήρθε. Και να που, τώρα, ακούγεται η αντικατάστασή του.

Και παραμυθιάζουν τον Δημητράκη οι γνωστοί άγνωστοι πειναλέοι μεσάζοντες.

Του λένε πως θα τον διαδεχτεί σίγουρα και τέτοια. Έτσι του τρώνε κάτι ρέστα που του έχουν απομείνει.

Ξαπλώνω στην παραλία με το βότσαλο. Το κορμί μου πονάει από κάτι αναθεματισμένες πέτρες.

Όπως πονάει η τσέπη του Ιακώβου που θεραπεύει πάσαν νόσον και του λένε «εσύ θα πας Λαγκαδά γιατί ο Λαγκαδά είναι γεννημένος για μεγάλα πράγματα». Μήτε για Αμερικής; Μήτε για Πατριάρχης;

Δε θέλω να τα σκέφτομαι. Ανοίγω ένα περιοδικό που πέφτει στα χέρια μου.

«Σταυρόλεξον καλογερικόν. Θερινή έκδοσις» γράφει απ’ έξω. Είναι από τα αγαπημένα μου, αλλά έχει δύσκολα κουίζ. Δύσκολο και επίπονο σταυρόλεξο.

Τέτοια δε μου έχουν ξαναπέσει. Κι αφού δεν με πιστεύετε να σας μοιραστώ μερικές από τις ερωτήσεις:

Οριζόντια:

- Δύο ακούγονται για βοηθοί επίσκοποι τον Οκτώβριο. Ο ένας από την Κόρινθο με πολλή αγάπη. Ο άλλος από την Ηλεία σκληρός σαν πέτρα.

- Ποιος δεσπότης που βρέχει τα πόδια του στον Εύριπο έδωσε μάχη με έτερο που συχνάζει στα σκοπευτήρια, για να γίνει Γραμματέας Συνοδικής Επιτροπής δικό του παιδί; Τελικά τον πέρασε στην στροφή ο Εύριπος.

- Ποια Μητρόπολη διεκδικούν ένας νομικός και ένας οικονομολόγος; Λέγεται και στην έκφραση «κάνει την αθώα…».

- Σε ποια Μητρόπολη με φημισμένο «κατήφορο» συγγενείς Μητροπολίτη εκμεταλλεύονται τα προβλήματα υγείας του και τον εκθέτουν στην τοπική κοινωνία; Αναμένονται κανόνια σύντομα.

- Από ποιον παίρνει άδεια ο λαλίστατος Μητροπολίτης που κατηγορεί χωρίς μέτρο και δημόσια τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τα συχνά ταξίδια του στις Άλπεις;

Κάθετα:

- Ποια Μητρόπολη διεκδικούν τουλάχιστον δεκαπέντε Μητροπολίτες (με μετάθεση), βοηθοί Επίσκοποι και Αρχιμανδρίτες; Διαθέτει και διάσημο πιόνι σκακιού που πηγαίνει μόνο ευθεία.

- Ποιος πρωτοσύγκελλος από φημισμένους καταρράκτες αγοράζει με την οκά φημισμένες πιπεριές γιατί νομίζει πως θα βρεθεί στον τόπο που φυτρώνουν και μάλιστα σύντομα;

- Σε ποια Μητρόπολη που φημίζεται για τους βράχους, παρότι ο δεσπότης είναι πανταχού παρών, καθηγητής με το προσωνύμιο «τσάκα – τσούκας» δίνει αγώνα για να βγει ο ηττημένος της Μητρόπολης που βρίσκεται μόλις 25 χλμ. μακρύτερα;

- Σε ποια περιοχή της Πελοποννήσου κινδυνεύει να ξεσπάσει μανιάτικη βεντέτα γιατί δεσπότης θέλει με ντρίμπλα σαν του… Μέσι, να επιβάλλει τον δικό του πρωτοσύγκελλο, ώστε να μην πάει ο μέχρι σήμερα Ιεροκήρυξ της μικρής αυτής επαρχίας;

Υ.Γ.:  Ποιος Πρωτοσύγκελλος βαράει τα ντ(α)ούλια και τριγυρίζει πέρα δώθε για να μαζέψει ψήφους μπας και γίνει βοηθός Επίσκοπος; Ψήφους δεν ξέρω αν στο τέλος θα μαζέψει, από ευρώ πάντως να φάνε και οι κότες οι... Τριπολιτσιώτικες!

Ο ΝΕΩΚΟΡΟΣ

Εμφανίσεις: 439713
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: