Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018

ke 2

Ρεπορτάζ: Romfea.gr


Αναστάτωση στους εκκλησιαστικούς κύκλους προκαλεί η ανοικτή επιστολή που απευθύνει ο π. Ειρηναίος – Αντώνιος Γιακουμάκης, ο οποίος απευθύνει ανοικτή επιστολή με την ιδιότητα όχι μόνο του μοναχού αλλά και του νομικού προς τον πιστό λαό και την Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο π. Ειρηναίος βάλει κατά του Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου για τη συμπεριφορά του ιδιαίτερα ενάντια στις μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» επισημαίνοντας πως απαίτησε από τις Μοναχές να φύγουν και να υπακούσουν σε σχετικές δικαστικές αποφάσεις.

Τις προειδοποίησε μάλιστα πως από την προσεχή εβδομάδα, σύμφωνα με τον π. Ειρηναίο, θα κόψει στο Μοναστήρι το νερό και το ρεύμα (!) ώστε να υποχρεωθούν να αποχωρήσουν γιατί «χρειάζεται τα κτίρια».

Διαβάστε ολόκληρη την ανοικτή επιστολή που φέρνει στην δημοσιότητα το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr :

Στις 18 Σεπτεμβρίου ε.ε., συζητήθηκε ενώπιον της Ολομελείας του Δικαστηρίου της Ευρωπαικής Ένωσης (ΔΕΕ), η υπ’ αριθμ. C – 431/17 υπόθεσίς μου κατά του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μετά από αποστολή προδικαστικού ερωτήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, περί του αν είναι σύμφωνη με την Ευρωπαική Ένωση, η απαγόρευση στους Μοναχούς δικηγόρους, που κατέχουν επαγγελματικό τίτλο από άλλο κράτος μέλος, να ασκούν δικηγορία στην Ελλάδα.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο εκπρόσωπος και Νομικός Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Λέκτορας κ. Νικολόπουλος, αίφνης, και ενώ είχε κλείσει ο φάκελλος καταθέσεως εγγράφων, ανέφερε, ότι την προηγουμένη της δικασίμου, δηλαδή στις 17 Σεπτεμβρίου ε.ε., απέστειλε έγγραφο ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος Άνθης στον ΔΣΑ, λέγοντας, ότι «ο Μοναχός Ειρηναίος δεν ανήκει σε καμμία Ιερά Μονή της Εκκλησίας της Ελλάδος».
Ισχυρίσθηκε δε, ότι δήθεν ανήκω εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων, προκειμένου να θέση άνευ αντικειμένου την δίκην, ή να αναδείξη εμέ τον προσφεύγοντα, «ψεύτην», ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαικής Ένωσης.

Ενώ, ο ίδιος Μητροπολίτης, έχει εις χείράς Του, και βεβαίωσιν αποκοπής μου εκ του κλίματος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, και γνωρίζει την εγγραφήν μου εις την Ιεράν Μονήν Αγίου Γεωργίου Κρημνών της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, μέσω σχετικής αλληλογραφίας των δύο Μητροπόλεων.

Και ερωτώ, τέτοια μέσα αναληθείας, ελλείψεως Δημοκρατίας και χρηστοηθείας, σε συνέργεια με τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Θεσσαλιώτιδος, με σκοπόν τον αποπροσανατολισμόν του Δικαστηρίου από του εξεταζομένου ζητήματος, χρησιμοποιεί ο Νομικός Σύμβουλος του ΔΣΑ κ. Νικολόπουλος, στην Ευρώπη, διά να αντικρούση το αίτημά μου περί εγγραφής μου στον ΔΣΑ, ως Κοινοτικού ήδη Δικηγόρου;

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος έχει επιβεβαίωση από τους 80 Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος ή την Ιεράν Σύνοδον, περί του ότι δεν είμαι εγγεγραμμένος σε καμμία Ιεράν Μονήν της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Και «σε τι κατατείνει το έγγραφο αυτό, ποιο σκοπό έχει η αναφορά σας αυτή», όπως εμβρόντητον άφησε τον ειρημένον Νομικόν Σύμβουλον, η αυθωρεί και παραχρήμα ερώτησις αυτή, της Αγγλίδος Γενικής Εισαγγελέως κας Sharpston.

Την ίδια ώρα της ανωτέρω διαδικασίας εις το Λουξεμβούργον, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο Οποίος διέλυσε μίαν εκ των Ιερών Μονών της Μητροπολιτικής Του Περιφερείας, την Ιεράν Μονήν Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά», επεσκέπτετο την Ιεράν Μονήν.

Η Ιερά Μονή αυτή ιδρύθηκε προ χιλίων ετών, καταστάσα Κοκκίνη διά το προ αιώνων αίμα των εσφαγμένων Πατέρων υπό Τούρκων, χωρίς ποτέ να διαλυθή.

Τούτο δε έπραξε μέσω διασποράς αναληθών ειδήσεων περί μη προσελεύσεως ελληνίδων δοκίμων εις την ειρημένην ως άνω Ιεράν Μονήν, προς την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Συμβούλιον της Επικρατείας και το Υπουργείον Παιδείας και Θρησκευμάτων, και προς Αυτόν τον Πρόεδρον της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Εν συνεχεία δε απεφάσισε την αποπομπήν τους εις την Ιεράν Μονήν «Καραισκάκη», η οποία δεν πληροί τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για μετεγκατάσταση των μοναχών.

Στις 18 Σεπτεμβρίου λοιπόν ε.ε. επισκέφθηκε, μετά του Πρωτοσυγκέλλου Του, τας Μοναχάς, που εγκαταβιούν εν Αυτή, και, παρουσία της πρώην Ηγουμένης της Ιεράς Μονής, ανεκοίνωσε προς αυτάς τα κάτωθι:

«Βγήκε το Προεδρικό Διάταγμα, πρέπει να συμμορφωθείτε, δεν υπάρχει πιά το Μοναστήρι, να μαζευτείτε και να πάτε όλες κατά την υπόδειξίν μου, στον Άγιο Γεώργιο «Καραισκάκη». Τα κτίρια τα θέλω, θέλω να τα φτιάξω. Και εάν δεν το κάνετε, θα αναγκαστώ να πάρω άλλα μέτρα. Από την άλλη εβδομάδα, θα σας κόψω το νερό και το ρεύμα».

Στην ερώτηση μιάς εκ των Ελληνίδων Δοκίμων, «αυτά λέγει το Ευαγγέλιο, Σεβασμιώτατε;», ο Μητροπολίτης απήντησε: «Το Ευαγγέλιο, λέγει για το Φραγγέλιο. Εγώ τα κτίρια εδώ τα θέλω και τα θέλω τώρα. Και πάτε να φύγετε τώρα, ευχή πήρατε, να φύγετε, να φύγετε» φωνασκώντας, καθώς αποχωρούσαν οι Μοναχές της αιθούσης, διά τα κελλία των.

Έτσι απέδειξε περίτρανα ο Σεβασμιώτατος, τον πραγματικόν λόγον, που διέλυσε την Ιεράν Μονήν, δυστυχώς με συνέργειαν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου: «Εγώ τα κτίρια τα θέλω και τα θέλω τώρα, πάτε να φύγετε».

Σημειωτέον, ότι μετά την ενθρόνησίν Του, έλεγε με λυγμούς στην Προηγουμένη Γερόντισσα Μαριάμ, Ελληνίδα Φιλόλογο, της Ιεράς Μονής Κόκκινης Εκκλησιάς: «Ήμαρτον, συγγνώμην, που δεν ήλθα ακόμη να μιλήσωμε», και πρώτη φορά πήγε ΠΡΟΧΘΕΣ!, μετά από τρία χρόνια και τρεις μήνες, και τούτο ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ την Μοναστικήν Αδελφότητα.

Το φραγγέλιο χρησιμοποίησε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, όπως όλοι γνωρίζομεν, διά τους αργυραμοιβούς, που είχον μετατρέψει τον Οίκον του Θεού εις Οίκον Εμπορίου, πόσω μάλλον δι’ όσους εκδιώκουν τας προσευχομένας εντός του Ναού ψυχάς, προκειμένου να καρπωθούν τα κτίρια του Ναού! και τον Ναόν!, του Οποίου τας κλείς παρακρατεί η πρώην Ηγουμένη, μη επιτρέπουσα εις την Μοναστικήν Αδελφότητα τον εκκλησιασμόν των εν Αυτώ, τη εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, επί τριετίαν.
Ευλόγως θέτω τα ερωτήματα: Γι’ αυτό εξελέγη Αρχιερεύς; Γι’ αυτό ποιμαίνει τον περιούσιον λαόν της Θεσσαλιώτιδος, και δίδει το παράδειγμα εις τους πιστούς; Διά να καταργή τας Ιεράς Μονάς και να καρπούται τα κτίριά των;

Περαιτέρω, θα πρέπει να αναφερθή, ότι προ εβδομάδος, μετά την έκδοσιν υπό της Ναοδομίας της αδείας αναστηλώσεως της Ιεράς Μονής Πέτρας, (την οποίαν άδειαν αρνείται, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, να αποστείλη εις την Περιφέρειαν Θεσσαλίας προς δημοπράτησιν του έργου, όπως διά του υπ’ αριθμ. Πρωτ. 15159/578/09.02.2017 Εγγράφου της έχει ζητήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσης, κόστους περί των 4 εκ. ευρώ,) δήλωσε ο Ίδιος Μητροπολίτης, εις Ιερομόναχον Αδελφόν της Ιεράς Μονής Πέτρας, ότι εντός μηνός θα έλθη να αφαιρέση τα αγορασμένα μας από τον Ίδιον Αντιμήνσια και θα κλειδώση τον Ιερόν Ναόν, διά να μη δύνανται οι Πατέρες να εκκλησιάζωνται.

Εν συνεχεία δε συμπλήρωσε, ότι πρέπει να αναχωρήσουν εις άλλην Ιεράν Μητρόπολιν, ούτως ώστε μετά την εκδίωξιν των, να προχωρήση ο Ίδιος την διαδικασίαν, ως «αναστηλωτής» της Μονής.

Με αυτόν τον τρόπον θέλει να εκμεταλλευθή και καρπωθή το αίμα, τον κόπον, και ιδρώτα, του επί δεκαπενταετίαν αγώνος του Ηγουμένου Αυτής και Πνευματικού Πατρός ημών και Γέροντος Αρχιμανδρίτου κ. Διονυσίου, διά την αναστήλωσιν της Ιεράς Μονής, αφού δεν ηδυνήθη εις τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης να Τον «καθαιρέση», μέσω των Εκκλησιαστικών Πειθαρχικών Συμβουλίων, προ της μετεγκαταστάσεώς Του εις την Ιεράν Μητρόπολιν Ζακύνθου.

Είναι Ανθρωπιστική, Χριστιανική, Πνευματική, Ηθική, μία τέτοια συμπεριφορά ενός Μητροπολίτου; Να εκδιώκει Μοναστικές Αδελφότητες, να διαλύη Ιερά Μονή, διά να καρπωθή τα ακίνητά της, καθ’ ον χρόνον μάλιστα εκκρεμούν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η συζήτησις της αιτήσεως αναστολής, προσωρινής διαταγής, και της αιτήσεως ακυρώσεως, κατά των πράξεων διαλύσεως της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινης Εκκλησιάς», με Αδελφότητα 13 εγγεγραμμένων Μελών; πράξεις αι οποίαι εδράζονται εις αποφάσεις διορισμένου, υπό του Ιδίου Μητροπολίτου, Ηγουμενουσυμβουλίου, του οποίου μάλιστα η συγκρότησις και η σύνθεσις πάσχει νομικά;

Όθεν, διά της παρούσης, αναφέρω πάντα ταύτα, απευθυνόμενος εις την συνείδησιν των Πιστών και εις την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Διά την εις βάρος μου, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, συκοφαντικήν δυσφήμησιν εις την Ελλάδα και ενώπιον της Μείζονος Συνθέσεως του Δικαστηρίου της Ευρωπαικής Ενώσεως.

Και, εξ ονόματος των εξουσιοδοτούντων με αυτοπτών και αυτηκόων Μοναζουσών, που κατοικούν εις την άρτι διαλυθείσαν «νομικώς» Ιεράν Μονήν Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά»,

Διά την απειλήν και θέσιν εις κίνδυνον της ζωής των, διά της δηλώσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, περί διακοπής ρεύματος και ύδατος, σε 7 ημέρες, εις τον τόπον όπου διαμένουν και ασθενείς υπερήλικες Μοναχαί, αναγκαιούμεναι οξυγόνου, αναμένουσαι την οριστικήν επί του θε θέματος απόφασιν του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επειδή δε ο καθείς καταγράφει την ιστορίαν του, φανερούσα το ήθός του, θέτοντας ταύτα πάντα εις γνώσιν της Εκκλησίας, κατά το «Ειπέ τη Εκκλησία»,

Εναποθέτω εις την κρίσιν της Ιεραρχίας την άσκησιν Εκκλησιαστικού Πειθαρχικού Ελέγχου κατά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου Άνθη, επιφυλασσόμενος να προσκομίσω εις το Σώμα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σχετικά έγγραφα, δημόσια και ιδιωτικά, καθώς και μαρτυρικάς καταθέσεις.

Ὁ Δηλῶν

π. Εἰρηναῖος
(κατά κόσμον Ἀντώνιος Ἐμμ. Γιακουμάκης)
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Γεωργίου Κρημνῶν Ζακύνθου

Δικηγόρος Λευκωσίας Α.Μ. 5546
BSc Θεολoγίας – Msc Δημοσίου Δικαίου
& ὑπ. Διδάκτωρ Ἐ. Κ .Π. Ἀθηνῶν.
Γραφεῖον Συνεργασίας: Θεμιστοκλῆ Δέρβη 6,
Γρ. Α5. 1066, Τ.Θ. 28929, 2084 Λευκωσία Κύπρος
Τηλ.: +357. 22447250, Κιν.: +357. 99174037

(!) Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση / ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Εμφανίσεις: 308629
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: