Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018

dyo tous 1

Του Αλέξανδρου Ντελόπουλου στην Romfea.gr


Στην Εκκλησία δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είναι όλοι διάκονοι του Χριστού.

Ο καθένας από τη θέση που ο Θεός επέλεξε να βρίσκονται σε μία χρονική στιγμή.

Γι' αυτούς που πιστεύουν στον Θεό μιλούμε πάντοτε και πρέπει να ακολουθούν το θέλημά Του.

Όχι όσους περιμένουν "ο δικός τους άνθρωπος" να αναλάβει πόστα υψηλά για να καμαρώνουν, να έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη» και άλλες διευκολύνσεις.

Πάντοτε στις εκλογές υπάρχουν οι πικρίες και οι χαρές.

Άνθρωποι που προσδοκούσαν, που πίστεψαν στην εκλογή κι όμως η ιεραρχία αποφάσισε διαφορετικά.

Συμμετέχει το Άγιο Πνεύμα στην ανάδειξη Επισκόπων; Ακόμη και με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, τις συνεργασίες και τις συμμαχίες, πάντοτε η εκκλησιαστική ιστορία έχει δείξει πως σε κάθε μητρόπολη εξελέγη αυτός που έπρεπε.

Σήμερα δε θα σταθούμε ούτε στον θόρυβο, ούτε τις φωνές που ακούστηκαν έξω από τη Μονή Πετράκη.

Είναι βέβαιο πως οι λιγοστοί (μπροστά στο σύνολο του ποιμνίου της μητρόπολης Μάνης) που σήμερα φώναζαν πικραμένοι, αύριο θα χειροκροτούν τον άξιο δεσπότη τους.

Μακάρι να είχαν την ευλογία και άλλες περιοχές της περιφέρειας να έχουν έναν κληρικό σαν τον Χρυσόστομο Παπαθανασίου ως Επίσκοπό τους.

Σήμερα όμως αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης, τον Αρχιμ. Συμεών Λαμπρινάκο.

Τιμήθηκε με πολλές ψήφους από την ιεραρχία και παρά την «ήττα» του, έσπευσε να κατευνάσει τους παρευρισκόμενους Μανιάτες που ήθελαν εκείνον για Μητροπολίτη της περιοχής τους.

Ο π. Συμεών έσπευσε να συγχαρεί τον εψηφισμένο Μητροπολίτη Μάνης, ενώ οι δυό τους είχαν κατ΄ ιδιαν συνάντηση συγκινημένοι στο Συνοδικό Μέγαρο.

Να αναφέρουμε ότι και ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος είχε ρόλο πυροσβέστη, υποσχόμενος πως θα τον στηρίξει στη νέα σελίδα που ανοίγει η τοπική Εκκλησία της Πελοποννήσου.

Εμφανίσεις: 301679
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: