Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018

FlagAfrica GreeceΤου Σεβ. Μητροπολίτη Ναϊρόμπης κ. Μακαρίου


Α’ ΜΕΡΟΣ

«Εργαζόμεθα διά ένα λαμπρόν μέλλον, το οποίον δεν μας είναι πεπρωμένον να ίδωμεν την χρυσήν εποχήν, η οποία δεν ήλθε ακόμη, αλλά η οποία θα υπάρξη. Είμεθα μόνον εωθινοί αστέρες λάμποντες εις το σκότος, αλλά η λαμπρά ημέρα θα ανατείλη», Δαυίδ Λίβινγκστον.

Με αυτούς τους επιγραμματικούς λόγους του μεγάλου εξερευνητή Λίβινγκστον προλογίζεται η παρούσα μελέτη για να δώσει την ιστορική σπουδαιότητα του χώρου τον οποίο θα εξετάσουμε, αλλά και το μέγεθος της αποστολής των Ελλήνων που διάλεξαν να αποδημήσουν και να εγκατασταθούν εδώ, να δημιουργήσουν πραγματικούς θρύλους, να δοξασθούν και τέλος να αποθάνουν.

Αυτή είναι η μοίρα του κάθε Έλληνα που ξενιτεύεται από τον τόπο του αλλά και του κάθε ενός που αποφασίζει να αναλάβει τέτοια δύσκολη και περιπετειώδη αποστολή.

Γιατί ο Έλληνας πάντα ήταν ο άνθρωπος των έργων που άφησαν ιστορία και που παραδειγματίζουν τον σημερινό άνθρωπο.

Από την Ανατολή ως τη Δύση και από τον Βορρά ως τον Νότο, όπου και να πορευθεί κανείς σήμερα, υπάρχουν τα σημάδια της παρουσίας του Έλληνα εξερευνητή και του διψασμένου για περιπέτεια.

Πολλοί μεγάλοι ειλικρινείς και φίλοι μας ξένοι αναρωτήθηκαν πολλές φορές ποια θα ήταν η πορεία της ανθρωπότητας χωρίς τους Έλληνες...

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:

Εμφανίσεις: 301066
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: