Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/08 13:51

niloupoleos-18

Ν. Μάδυτος | Χρήστος Καναρόπουλος


Ημέρες της Παναγίας, και μία ημέρα πριν την κορύφωση του Πάσχα του Καλοκαριού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιος, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ιερούργησε στον παλαίφατο Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ν. Μαδύτου Θεσσαλονίκης.

Ο Σεβασμιώτατος φιλοξενείται στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου μετά από πρόσκληση του οικείου Ποιμενάρχη κ. Θεοκλήτου για να προεξάρχει των εορταστικών και λατρευτικών εκδηλώσεων για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Προσκύνημα της Μ. Παναγίας στην ορεινή Χαλκιδική.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεννάδιος έγινε δεκτός με αισθήματα χαράς από τον Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αρχιμανδρίτη π. Λεόντιο Καρίκα και τον εφημέριο π. Ιωακείμ Περήφανο αλλά και τους ευσεβείς πιστούς της Ν. Μαδύτου, της προσφυγικής κωμοπόλεως της Θεσσαλονίκης, η οποία έχει αναδείξει μεγάλους και επιφανείς άνδρες στην ιστορία της, όπως ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κυρός Χριστοφόρος (Πατριαρχεί 2939-1966).

Στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία συμμετείχαν ακόμη οι Ιεροδιάκονοι π. Μελέτιος Τσόγκας και π. Εφραίμ Τσόλης.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μίλησε κατάλληλα για το Ιερό πρόσωπο της Παναγίας, την οποία χαρακτήρισε πηγή ελπίδας και αισιοδοξίας για το Γένος μας, η οποία έγινε η γέφυρα σωτηρίας του κόσμου, μετέχοντας στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας.

Τόνισε ότι πανηγυρίζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, γιατί πιστεύουμε στο κενό μνήμα, στην ελπίδα και στην Ανάσταση και σ' αυτούς τους δύσκολους και προκλητικούς καιρούς το μήνυμα της είναι δυνατό, με την Κοίμηση και την μετάσταση της δεν φέρνει την λύπη αλλά την χαρά, γίνεται σκάλα προς τον Ουρανό και την Βασιλεία του Θεού. Ευχήθηκε σε όλους η Παναγιά να σκέπει όλον κόσμο.

niloupoleos-1

niloupoleos-2

niloupoleos-3

niloupoleos-4

niloupoleos-5

niloupoleos-6

niloupoleos-7

niloupoleos-8

niloupoleos-9

niloupoleos-10

niloupoleos-11

niloupoleos-12

niloupoleos-13

niloupoleos-14

niloupoleos-15

niloupoleos-16

niloupoleos-17

niloupoleos-19

Εμφανίσεις: 305134
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: