Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 22/07 09:17

kataskinosi-kidonias-9

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα παιδικών χαμόγελων και χαρούμενων τραγουδιών η εορτή της λήξεως της Β’ Κατασκηνωτικής περιόδου των αγοριών στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως μας στον Άγιο Παύλο, στον καταπράσινο και ευλογημένο τόπο.

Στην εορτή παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ιερείς της Μητροπόλεως, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Θεοξένη Μοναχή καθώς και οι γονείς και συγγενείς των παιδιών.

H σημερινή ημέρα ξεκίνησε με χαρά, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, με την συνάντηση-εορτή των αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στην Αγία Τριάδα, με την ευλογία να έχουμε κοντά μας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άκκρας κ. Νάρκισσο, και η ημέρα ολοκληρώνεται με χαρά και ευλογία, με την εορτή λήξης της Β΄κατασκηνωτικής περιόδου…

Στον χώρο αυτό εδώ που βρισκόμαστε, τον οποίο πρέπει να τον νιώσουμε ως παράδεισο, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν ένεκεν της φετινής λειψυδρίας, πρέπει με κάθε προσπάθεια να τον κρατήσουμε ζωντανό και καταπράσινο γιατί ο χώρος αυτός αποτελεί μία παρακαταθήκη από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, και εμείς ως συνεχιστές του έργου του ακολουθούμε εκείνα τα οποία μας άφησε.

Πολλές φορές κάτι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει, παρά ταύτα όμως το πνεύμα, η σφραγίδα του προσώπου του παραμένει ζωντανή ακόμα αν και έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που ανέλαβε άλλη διακονία στο Ηράκλειο.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι και εφέτος, που παρά τις δυσκολίες, οι κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως με την αγάπη όλου του κόσμου, κατάφεραν να λειτουργήσουν.

Και χρειάζεται να λειτουργούν πάντοτε, έτσι ώστε να συνεχιστεί να προσφέρουν εκείνη την διαφορετική ψυχαγωγία στα παιδιά αυτές τις 15 ημέρες.

Τα παιδιά μπορούν να βρουν πάρα πολλούς τρόπους και διδασκαλίες. Αυτήν την διδασκαλία, αυτήν την αγάπη, αυτήν την στοργή, την προστασία, την σχέση που αποχτούν με την Εκκλησία, την αλήθεια, θα την βρίσκουν και θα την βρούν πολλές φορές και σε αυτήν την κατασκήνωση…

Τελος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε, τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, όλους τους Πατέρες, την Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Θεοξένη Μοναχή με την αδελφότητα, η οποία όπως είπε χαρακτηριστηκά, τόσα χρόνια τώρα έχει υιοθετήσει την κατασκήνωση, τους συνεργάτες της Μητροπόλεως μας, το Γραφείο Νεότητος, τον αρχηγό της β΄κατασκηνωτικής περιόδου Πρεσβ. Αλέξανδρο Ξηρουχάκη, τον υπαρχηγό κ. Ιωσήφ Μανουσακάκη για την προσπάθεια και τις θυσίες που έχουν κάνει, και συνεχίζουν όποτε τους ζητηθεί εθελοντικά να διακονούν στον ευλογημένο αυτόν τόπο.

Ο Σεβασμιώτατος, επίσης ευχαρίστησε, προσφέροντας αναμνηστικά δωράκια, στους ομαδάρχες και τους βοηθούς ομαδαρχών.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθηνε προς τους ιατρούς της κατασκήνωσης, τον μάγειρα, τον φύλακα, καθώς και προς όλους τους γονείς των παιδιών, που συνεχίζουν εδώ και είκοσι ένα χρόνια να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στο έργο και στην προσπάθεια των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως.

kataskinosi-kidonias-2

kataskinosi-kidonias-3

kataskinosi-kidonias-4

kataskinosi-kidonias-5

kataskinosi-kidonias-6

kataskinosi-kidonias-7

kataskinosi-kidonias-8

kataskinosi-kidonias-1

Εμφανίσεις: 303313
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: