Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/06 16:20

ierapostoliko-ergo-8

Η Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκας, με τις ευχές και ευλογίες του Μακαριότατου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’ συνεχίζει την ιεράν πορείαν της ανά την Κατάνγκα ευαγγελιζόμενη τον λόγον του Θεου.

Ιερείς και διάκονοι συστρατεύονται και περιοδεύουν πόλεις και χωριά μεγάλα που τώρα μόλις φθάνει κοντά τους η ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο π. Θεόφιλος με τους ιερείς της περιοχής Λίκασι εβάπτισε στη νέα ενορία ΜULADI 80 κατηχουμένους, ο π. Ανατόλιος δύο φορές εβάπτισε τους νέους πιστούς του στην Κανιάμα 50 τον αριθμόν, ο π. Χρυσόστομος και Γραβριήλ εβάπτισαν στην μακρυνή Μαλέμπα Κούλου 140 κατηχουμένους, ο π. Χρυσόστομος ξανά και πάλι στο Μανόνο 55 κατηχουμένους, ο π. Δαμιανός στην Σαντόα, 45 κατηχουμένους, ο π. Ηλίας στην Κισένκε 60 κατηχουμένους και άλλοι κληρικοί εις διάφορες πόλεις και χωριά στην αχανή περιοχή της μεγάλης Κατάνκας, και όλα αυτά εντός ολίγων μηνών.

Οι βαπτίσεις έχουν κατά πρώτον χαρά και ευλογία, να όμως που έρχεται εκ των υστέρων και ό κακός σπορεύς και σπέρνει ζιζάνια και θερίζει αλλότριους καρπούς και ημείς οι κληρικοί θα πρέπη ν’αγρυπνούμε μέρα-νύκτα αν θέλουμε να κρατήσουμε την ποίμνη μας αλώβητη και χωρίς απώλειες.

Γι’αυτό το λέμε και πολλές φορές το υπενθυμίζουμε στους ιερείς μας, δεν είναι μόνο να βαφτίζουμε, να φυτεύουμε μέσα στην Εκκλησία, αλλά και να ποτίζουμε, και ξεβοτανίζουμε τ’αλλότρια χορτάρια.

Τελικά το έργο καροποφορεί όταν τ’αφίσουμε στα χέρια Του Θεού, αλλά και μείς θερμοπαραλούμε τον Αγιο Θεό γι’αυτούς, γιατί είναι πλάσματά Του αθάνατα και ευλογημένα.

Και πώς να μη θαυμάση κανείς την πίστη των ιθαγενών μας, όταν από μόνοι τους μας λέγουν, ‘‘υμείς ευχόμαστε για την Πανορθόδοξη Σύνοδο και για σας, για να έχετε την ευλογία και τον φωτισμόν του Θεού’’!

ierapostoliko-ergo-1

ierapostoliko-ergo-2

ierapostoliko-ergo-3

ierapostoliko-ergo-4

ierapostoliko-ergo-5

ierapostoliko-ergo-6

ierapostoliko-ergo-7

ierapostoliko-ergo-9

ierapostoliko-ergo-10

ierapostoliko-ergo-11

ierapostoliko-ergo-12

ierapostoliko-ergo-13

ierapostoliko-ergo-14

ierapostoliko-ergo-15

ierapostoliko-ergo-16

ierapostoliko-ergo-17

ierapostoliko-ergo-18

ierapostoliko-ergo-19

ierapostoliko-ergo-20

ierapostoliko-ergo-21

ierapostoliko-ergo-22

ierapostoliko-ergo-23

ierapostoliko-ergo-24

ierapostoliko-ergo-25

Εμφανίσεις: 304590
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: